Milletvekili Özkan şunları kaydetti;

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihi, istiklal ve istikbal mücadelesini gönül birliğiyle yapmaya azmetmiş milletimiz için bir dönüm noktasıdır. Genç, yaşlı, kadın, erkek tüm fertleriyle omuz omuza veren milletimiz, hürriyet ve bağımsızlığına kasteden düşmanlara karşı destansı bir mücadele vermiştir. Kıt imkânlarla şeref ve haysiyetini koruyan milletimiz, elde ettiği zaferle al bayrağımızı özgürce göndere çekmeyi başarmıştır.

23 Nisan 1920 ruhuyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. 15 Temmuz 2016 tarihi bunun en önemli göstergesidir. Milli iradeye ve bağımsızlığımıza kasteden hainlere karşı aziz milletimiz aynı ruhla mücadele vermiş, gazi meclisimiz aynı şuurla görevini yerine getirmiştir.

23 Nisan aynı zamanda, geleceğimizin güvencesi olarak gördüğümüz, özgürlük ve bağımsızlık meşalesini devredeceğimiz çocuklarımızın da bayramıdır. AK Parti olarak en büyük arzumuz, çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı ortamlarda, iyi eğitim alarak, topluma ve insanlığa yararlı özgür bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.  Bu sebeple aziz milletimizin 16 Nisan’da onayladığı anayasa değişikliği paketi ile de çocuklarımız geleceğe daha güvenle ve umutla bakabilecektir.

Bu vesileyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal’i, Kurtuluş Savaşı’mızı sevk ve idare eden ilk meclisteki tüm milletvekillerini ve bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyor, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum.”