Bir süredir siyasi olarak kilitlendiğimiz bir referandum sürecini geride bıraktık. Milletimiz sandıklara giderek iradelerini ortaya koydu ve tercihini yaptı. Şimdi, geleceğe odaklanma zamanıdır. Siyasi irade, öncelikle milletin kutuplaşmasını önlemeli ve geleceğimizin kavgaya kurban edilemeyecek kadar önemli olduğu mesajını toplumun tüm kesimlerine vermelidir. Biz sanayiciler olarak her zaman olduğu gibi üretmeye devam edeceğiz. Şu andaki beklentimiz biraz daha ekonomiye ve dış ilişkilere odaklanılmasıdır. 

Ekonomide çok acil ihtiyaçlarımız bulunmaktadır. Bir süredir siyasi gündemin yoğunluğu nedeniyle ikinci plana itilen ekonomi gündemi yine ilk sıradaki yerini almalı ve makro düzeyde iyileştirme çalışmalarına başlanılmalıdır. Kısa vadede piyasaların herhangi bir sürpriz yaşatmaması en büyük arzumuzdur. Sonrasında ise iş dünyasına vaat edilen tüm destekler ve bürokratik çarkların hızlanmasını sağlayacak tüm düzenlemeler hızlıca hayata geçirilmelidir. İnanıyorum ki sadece sanayicilerin değil, tüm özel sektör temsilcilerinin talepleri bu yöndedir. 

Diğer taraftan özellikle üretici ihracatçılarımızın Avrupa Birliği ile diyaloglarımızın artacağı ve uzlaşmanın merkezde olduğu bir dış politika sürecine ihtiyacı bulunmaktadır. Özellikle Suriye ve Irak tarafındaki siyasi gerginliğin ekonomiye yansımalarının olumsuz olduğu bu dönemde, daha fazla siyasi gerginlikten kaynaklı ekonomik gerginlik ihtiyacımız olan en son şeydir. Artık yarına odaklanmalı, ortak bir vizyon ve hedef etrafında toplumu birleştirip geleceğe birlikte yürümeliyiz.

Geride bıraktığımız bu sandık sürecinin toplumumuzda bir kutuplaşmaya neden olmadan sonuçlanmasını ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.