Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci’yi makamında ziyaret ederek bir süre görüş alışverişinde bulundu. Sanayicilerin sıkıntı ve beklentilerini birinci ağızdan alan Milletvekili Yüksel, “Sanayiciler ülkemizin gelişmesi ve daha ileri ülkeler seviyesine ulaşması için olmazsa olmazımızdır. Bu meyanda AK Parti iktidarları olarak geçen 13 yıl içinde sanayicilerimizin önünü açmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. 7 Haziran seçimleri son derece çarpıcı ve kritik bir siyasi tablo ortaya çıkardı. Ülkemizin etrafında bir ateş çemberi varken, 7 Haziran seçimlerini istikrarlı, başarılı şekilde gerçekleştirmek önemliydi ancak siyasi tablonun ortaya çıkardığı sonuca göre ülkemizin karşı karşıya kaldığı sorunlarla baş etmek elbette kolay değil. İş âleminin en büyük beklentisi siyasi istikrar ve güven ortamıdır. 7 Haziran seçim sonuçları seçime giren hiçbir partiye iktidar çoğunluğunu vermemiştir. Seçimden en fazla oyu alıp birinci çıkan AK Parti 8 Haziran'dan bu yana Sayın Başbakanımız başta olmak üzere Ak Parti olarak tam bir sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. Bundan sonra da aynı sorumluluk duygusuyla hareket etmeye devam edeceğiz. Çünkü bugün yaşanan gelişmeler gösteriyor ki millet olarak tarihi bir sınav veriyoruz. Bu süreçte sanayicilerimizin yani sizlerin kaygı ve beklentilerini çok iyi anlıyoruz. Bu manada üzerimize düşen her sorumluluğu da yerine getirmeye devam edeceğiz. Belirsizlik ortamının tüm siyasi partilerimizin sağduyulu hareketiyle son bulacağını düşünüyorum.” dedi.
 
Keçeci: “Belirsizlik Devam Ediyor”

Kabulde konuşan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de mevcut durumun iş dünyasını düşündürdüğü üzerinde durarak, “Bu seneki kur farkları bilançolarımızı alt üst etti. 2015’i kaybettiğini düşünen iş dünyası, 2016’da bu kayıplarını telafi edip edemeyeceği noktasında kaygılı” dedi.  Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük eylemlerinden birisinin bütçe olduğunu ifade eden Keçeci, “Bütçe dönemi geldiği halde halen belirsizlikler devam ediyor. Bütçe nasıl şekillenecek? Devlet yatırımları ne yönde olacak? Türkiye sanayisine bakış nasıl olacak? Bu konulardaki projeler nasıl perspektif kazanacak? Stratejisi ne olacak? İş dünyasının kafasında böyle soru işaretleri var. 2016’da Türkiye ekonomisinin ne olacağını ve bizi nelerin beklediğini bilemiyoruz. Oldukça fazla zaman geçti” dedi.
 

Son olarak iş dünyasının bugüne dek sabırla beklediğini aktaran Keçeci, “Şimdiye kadar hükümetin kurulup, ekonominin de toparlanması gerekirdi. Şu anki en büyük tereddütlerimiz bilançolarımız ve bütçe yönetimi. Bütçe, 2016’da yol gösterecek olan en önemli tasarruftur. Seçimin takviminden ziyade bütçe konusuna odaklanıyoruz. Nasıl ki şirketlerimizi bütçe planı olmadan yönetemiyorsak, Türkiye Cumhuriyeti bütçesiz nasıl yönetilebilir? İş dünyasının önüne en azından bir yıllık bir bütçe planının konması gereklidir. Tüm bu konularda millet meclisimizde yer alan vekillerimizin biraz daha sağduyu göstermesini bekliyorum” dedi.