Milas’ta etkili olan sağanak yağış sokakları göle döndürdü. Arabaları ile sudan geçmek isteyen vatandaşlar araçları su içinde arızalanınca yağış altında araçlarını iterek sudan kurtulabildi.
Muğla'nın Milas ilçesinde dün başlayan ve günün ilk saatlerinde devam eden sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Kent pazarının olması nedeni ile köylü vatandaşların büyük çoğunluğununda kent merkezinde olduğu günde başlayan yağmur insanların kapalı mekanlarda rehin kalmasına sebep oldu.
Milas Bodrum Havalimanı Meteoroloji istasyonundan alınan verilere göre m2’ye yaklaşık 100 kg yağış düşerken Belediye lagar kapaklarındaki sac kapakları almayı da unutunca bir çok noktada yollar adeta Venediği andırdı. Gece ana yollardan gitmeye çalışan vatandaşlar araçları ile Menteşe Caddesi, Güveçdede Caddesi ve İnönü caddelerinde meydana gelen su taşkınları bazı ev ve iş yerlerinin önlerinde de yığılınca vatandaşlar mekanlarda mahsur kaldı.
Kentin merkezinden geçen Balavca deresi taşma seviyesine yükselirken araçları ile yoldan geçmeye çalışan bir çok sürücü arabası arıza yapınca çareyi yağış altında başka araçlarla çekmek yada iterek sudan kurtulmaya çalışarak buldu.