İZMİR (CİHAN)- Manisa'da MHP'li Belediye Meclis üyesi Mazlum Yüzgider (41) ve arkadaşı Hasan Döşemeci (60), Merkez Efendi Mahallesi 8 Eylül Caddesi üzerinde pompalı tüfekle saldırıya uğradı. Yüzgider ve Döşemeci ağır yaralandı. Polis, saldırıda bulunan kişilerden 'Bayburtlu' lakabıyla tanınan S.O. (28) ile A.S.'yi (22) gözaltına aldı. Bir kişi daha aranıyor.
8 Eylül Caddesi üzerindeki kahvehanede oturan Mazlum Yüzgider ve arkadaşı Hasan Döşemeci’ye pompalı tüfekle ateş açıldı. Ağır yaralanan Yüzgider ve Döşemeci, ambulansla Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay esnasında çevreye saçılan saçmalar, çevre binaların camlarının kırılmasına sebep oldu. Başından, göğsünden, kasığından ve ayaklarından 8 saçma ile vurulan Mazlum Yüzgider ile boğazına 3 saçma isabet eden Hasan Döşemeci, yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Saldırının ardından kaçan zanlılardan 'Bayburtlu' lakabıyla tanınan S.O (28) ve A.S (22), polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olaya karıştığı ileri sürülen H.K.'yı ise yakalama çalışmaları sürüyor.
MHP Manisa İl Başkanı Uğur Üncü, MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz ve milletvekili adayları Sümer Oral, Erkan Akçay, MHP'li Belediye Meclis ve İl Genel Meclisi üyeleri, Yüzgider ve Döşemeci'nin yakınları, hastaneye gelerek sağlık durumları hakkında bilgi aldı. MHP İl Başkanı Uğur Üncü, yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, ''Bu saldırının neden, nasıl gerçekleştiğini bilmiyoruz. Arkadaşımızın durumu şimdilik iyi. Yanında bulunan Hasan Döşemeci'nin ise durumunun ciddiyetini koruduğunu öğrendik. Polisin olay ile ilgili olarak sürdürdüğü soruşturmanın tamamlanmasını bekliyoruz. Saldırıyı yapanların da bir an önce adaletin huzuruna çıkarılmasını istiyoruz" dedi. Mazlum Yüzgider'in ameliyattan çıkarak yoğun bakıma alındığı, Hasan Döşemeci'nin ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
S.O.'nun bir süre önce hapisten çıktığı ve daha önce iş istediği Yüzgider'den Maltaspor Tesisleri'nin işletmeciliğini yapmak için teklifte bulunduğu ve aralarında tartışma yaşandığı öne sürüldü. Bu tartışmanın ardından S.O.'nun bulundukları kahvehanenin camlarını taş atarak kırdığı ve tartışmanın büyüdüğü öğrenildi. CİHAN