DİYARBAKIR (CİHAN)- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır’da anadilde eğitim tartışmalarını değerlendirdi. Sahte özgürlük vaatleriyle Diyarbakırlıların kandırılmak istendiğini savunan Bahçeli, "Anadilinizi Anayasa’ya koyunca karnınız doyacak mı? Sırtınıza yeni elbise alabilecek misiniz? Bunu isteyenler büyük bir yanılgı içindededir. Türkiye çatısı altında çözülemeyen sorunlar ayrılınca nasıl çözülecektir? Biraz vicdanlı olarak değerlendirildiğinde sorunların merkezinde sosyo-ekonomik sorunlar olduğunu görülecektir. Biz kavgadan sonuna kadar uzak kalacağız." dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu. Bahçeli konuşmasına Diyarbakır şairlere değinerek başladı. Bahçeli, "Ziya Gökalp, Türk milletine eşsiz bir emanetidir. Yaşamak için insanların ülküsü olması gerektiğini bizlere öğreten odur. Şiirleriyle kalbimizle huzur veren Cahit Sıtkı Tarancı, Diyarbakır’ın Dört Ayaklı Minaresi müşterek değerlerimizi, karpuzu sohbetlerimizin yarenidir. Yedi Kardeş Burcu, Ongözlü Köprü, Ulu Cami aynı kıbleye baş koyduğumuz dile getirir. Dicle sevdalarımızı yüzdürür. Şarıltısıyla kardeşlik türküsünün bestelerini yapar. Ayrılığı değil bütünleşmeyi sağlayan kemer gibi hepimizi sımsıkı bağlar." şeklinde konuştu.
Diyarbakırlıların 'ayak oyunlarından ve tezgahlarından bıktım' dediğini belirten Bahçeli, "İnanıyorum ki Diyarbakırlı vatandaşı istismara, fitneye direniyor. 'Kandan beslenen teröristlerden yandım' diyor." dedi.

"BİN YILLIK KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRMEK İÇİN GELDİM"
Diyarbakırlılarla dertleşmeye ve hasreti gidermeye geldiğini dile getiren Bahçeli şöyle devam etti: "Bize yönelik iftiraları aşmak için buraya koştum. Bin yıllık kardeşliği ortak değerleri pekiştirmek için geldim. Ekmeğimizi paylaştık mahallerimizi evlerimizi ve özlemlerimizi paylaştı. Baykanlarda, Yemen’de, Çanakkale’de şahadet şerbetini birlikte içtik. Hamdolsun haddini bildirdik. Birlikte ağladık, birlikte güldük. Sıla özlemini hep beraber duyduk, kız alıp kız verdik. Alın terlerimizi kanla kazandığımız vatanda topraklarına düşürdük. Delilo, tek ayakla, çepikle birlikte oynak birlikte güldük. Asırlarca el birliği güç birliği yaptık. Hz. Muhammed’in kutlu tebliğine birlikte iman ettik. Acımız bir oldu. Birlikte büyüdük Türk milleti olduk. Bin yıl önce gerçek sahiplerini buldu. Büyük bir bir millete hep beraber vücut verdik. Bu büyük milletin adı Türk milletidir. Milletimiz kökenleri, dilleri, mezhepleri birlikte yaşama ilkesiyle irtibatını kurmuştu. Fetih ve yenilgilerimiz tarihi dam vurmuştur. Doğan her çocuk, tüten her ocak bizi millet yapmıştır. İlerimiz yöremiz anamızın dili ne olursa olsun bizim ismimiz Türk milletidir. Bu ülkede yaşayan herkesi ecdadın yadigarı olarak kabul ediyoruz. Hangi etnik kökene, mezhebe tabi olursa olsun Allah’ın emaneti olarak benimsiyor ve sahipleniyoruz. Bunun için herkes eşittir. Türkiye diyerek farklılıkları pirim vermedim. Anlayan inleyen herkesi üzülen, bekleyen herkesi bir gördük. Ayrılmaz bir bütün olarak yüreğimize bastık. Türk milletinin hiçbir evladı bu ülkenin zencisi değildir, öyle inanmadık. Kimsenin kentinde yabancı olmasını istemedik."

TÜSİAD VE TESEV’E TEPKİ GÖSTERDİ: BURALARI BİLMEDEN RAPOR TANZİM EDİYORLAR
“Bölücü PKK inat ayrımız gayrımız yok. Soruyorum ve düşünmenizi istiyoruz. Bin yıldır vatanımızı beraber savunmadık mı? Bayrağımız birlikte sallamadık mı? Başkalarının dediklerine inanmayın, yıkım projesini kanmayın. İstanbul’da oturanlara kanmayın. Onlar sürekli ben yiyeyim gezeyim diyorlar. Size gelince başka şeyler söylüyor.” diyen Bahçeli, TÜSİAD ve TESEV raporlarını tanzim edenler buraları bilmeyenler olduğunu kaydetti. Bahçeli, bunların buralara gelerek fabrika açmaları gerektiğini kaydetti.

"BİZİ ASLA BÖLEMEYECEKLER"
Sorunlarla boğuşan sadece Diyarbakır’ın olmadığını dile getiren Bahçeli, yurdun her köşesinde derdi olanların olduğunu belirterek, "Sıkıntısı olan çıkmaz sokaklarda yol aramıyorlar. Bağımsız devlet hayalleri olmayacak. Bizim verecek bir çakıl taşımız bile yok bunu bilsinler. Gafiller şerefsizce üzeremizde oyun oynuyorlar. Türk milleti için yaşanılacak diğer bir toprak parçası yok. Biz Türkiye’de Türk milleti olarak yaşamayı sonuna kadar devam edeceğiz. İrademiz budur. Ya bu vatan üzerinde kardeşçe yaşacağız ya da millet olarak teröristleri millet taşeron olarak kullanıyor, dağda besliyor. Bir yanda Türk milleti var. Diğer yandan iştahbarı durmayan haçlı seferi. Diliyorlar birimize düşürmeye çalışıyorlar. Buna ulaşamayacaklar. Bizi asla bölmeyecekler. Son sözümüzü 1923’te söyledik. Türkiye’ye hep birlikte sahip çıkacağız. Ve sonsuza kadar var edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
CİHAN