Türkiye'nin kuzey, batı ve iç kesimlerinde görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu, Kıyı Ege ile Antalya ve Isparta çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı(Lodos), yurdun güneydoğu bölgelerinde doğu ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette, sabah saatlerinde Marmara'da kuvvetli(40-60 km/saat) olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Ülkemizin kuzey, batı ve iç kesimlerinde görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu (İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik ve Balıkesir), Kıyı Ege (İzmir, Aydın ve Muğla) ile Antalya ve Isparta çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı(sel, su baskını vb.) tedbirli olunması gerekiyor.

-SİS İLE BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Gece ve sabah saatlerinde Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, çevrelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ayrıca rüzgarın, bu sabah saatlerinde Marmara'da güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek (Ulaşımda aksamalar, soba zehirlenmesi vb.) olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, sabah saatlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40- 60 km/saat) olarak esecek 17

ANKARA: Çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı 16

İZMİR: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor 18

ANTALYA: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde kuvvetli olması bekleniyor 21

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 21

ERZURUM: Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli 10

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu 19

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40- 60 km/saat) olarak esen rüzgar, öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedecek.

EGE: Çok bulutlu aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Antalya, Isparta, Burdur, Mersin ve Adana sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Antalya ve Isparta çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla Giresun ve Trabzon çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.(ANKA)