Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) arasında imzalanan protokol ile "Denizli Mesleki Eğitimde Hedef 2023" projesi hayata geçirildi. 
GEKA’da yapılan protokolde İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Şube Müdürü Ramazan Yılmaz ve Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge ekibi katıldı. Protokol imzalanması sonrasında açıklamalarda bulunan Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz,"GEKA Genel Sekreteri, çalışma ekibi ile Ar-Ge ekibimize içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu projeleri eğitim öğretim anlamında mesafe katetmemiz için, topluma daha iyi hizmet verebilmek için çocuklarımızı donanımlı kültürlü olarak geleceğe ve meslek hayatlarına hazırlamak ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak için yapmamız gerekiyor. Bundan öncede GEKA ile çalışmalarımız oldu. Bugünki proje mesleki eğitimle alakalı olduğundan dolayı ayrı bir önem arz ediyor. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ise, "Mesleki eğitimle ilgili bir proje olmasından dolayı Denizli adına önem arz ediyor. İlimizde çok fazla iş gücü talebi olmasına rağmen işsizlikte yüksek oranda. Bu ikisi arasındaki uyumun sağlanmasında bu tarz projeler önem arz ediyor. Projenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Projeyle birlikte Denizli’de faaliyet gösteren ve ileri gelen 200 firma temsilcisi, 100 meslek örgüt temsilcisi, 300 ortaokul 4'üncü sınıf ve mesleki teknik lisede okuyan öğrenci grubu, 300 aile ve 100 mesleki ve teknik ile rehber öğretmeniyle yüz yüze görüşme yapılarak anket uygulanacağı açıklandı.