BURSA (CİHAN)- Hazırladıkları projeleri AB Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında kabul edilen Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi, Almanya ziyaretinde sanayi işletmelerini gezdi.
    Avrupa Birliği (AB) projeleri kapsamında yurt dışı ziyaretlerinde bulunan okullar arasına Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi de katıldı.
İşitme Engelli Öğrencilerin Çalışma Hayatına Hazırlanmasında Mesleki Eğitimin Önemi konulu AB projesi kapsamında Almanya’ya 15 günlük bir ziyaret gerçekleştiren 3 öğretmen ve 20 öğrenci Türkiye’ye dönüş yaptı.
Almanya ve Türkiye’de uygulanan mesleki eğitim sistemlerini karşılaştırma imkânı bulduklarını belirten okul müdürü Türkan Caner, “Eksik yönlerimizi telafi etme yönünde birçok kazanımlar elde ettik. Siemens, Opel gibi büyük işletmeleri gezerek teknolojik gelişmeleri ve üretim sürecini izleme imkânımız oldu.” dedi. Gezide boş kalan zamanlarda ise planlanan kültürel faaliyetleri gerçekleştirdiklerini anlatan Caner, öğrencilerinin kaynaşması ve sosyal kültürel değerlerinin aktarımı açısından gezinin önemli sonuçları olduğunu bildirdi.
    Özel eğitim okulu olarak geliştirdikleri projenin AB Leonardo Da Vinci hareketlilik projesi kapsamında Ulusal Ajans tarafından desteklenmeye değer bulmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Müdür Türkan Caner, “33 bin 118 euro bütçeli proje kapsamında işitme eşiği uygun olan 10 öğrenciye 60 saat Almanca dil hazırlığı ve katılımcıların tamamına da 10 saat oryantasyon eğitimi verildi.” dedi. Türkan Caner, Almanya, Nordrhein-Westfalen eyaletine bağlı Dorsten’te başlayan 2 haftalık proje yerleştirme programının yurtdışı ortakları Bildungs Centrum Nies ve Quartier gmbh ile uygulandığını belirtti. Caner, Almanya’da işitme engelli öğrenciler için genel mesleki eğitim sürecinin incelenmesi, uygun mesleki alanlarının belirlenmesi, atölye ve çalışma ortamlarının incelenmesi ile ilgili alan çalışması yapıldığını sözlerine ekledi. CİHAN