32. Mengen Uluslararası Aşçılık Ve Turizm Festivali Bolu’nun Mengen İlçesinde 12-13 Ağustos tarihlerinde yapılacak. “Aşçıların Büyük Buluşması” adı altında yapılacak olan festivalde 56 farklı şehrin  kendine has lezzetleri tanıtılacak. Uluslararası alanda ziyaretçileri olan fuarda Denizli’yi Denizli Aşçılar ve Pastacılar Derneği, (DENAPDER) temsil edecek. Festival için bin kişilik cevizli Davas Baklavası hazırladıklarını ifade eden DENAPDER Başkanı Ertuğrul Çakır, 3 aşçıyla Denizli’yi temsil edeceklerini ifade etti. 



DENAPDER’in Denizli’de Geleneksel Yemek Kültürünü yaşatmak amacıyla geçtiğimiz yıl kurulduğunu ifade eden  Çakır, “DENAPDER yurtiçi ve uluslararası platformlarda Denizli yemek kültürünü tanıtmak adına çalışmalar yapıyor.  Maalesef Geleneksel Yemek Kültürü unutulmaya yüz tuttu. Üniversitelerin aşçılık bölümlerinde daha çok modern yemek kültürü üzerine eğitimler veriliyor.  Biz geleneksel kültürü yaşatmak için çabalıyoruz.” diye konuştu. 



Yaptıkları çalışmalar kapsamında Pamukkale Üniversitesi bünyesinde yöresel Gastronomi Festivali yaptıklarını belirten Çakır, “Bu etkinlik üniversiteler arasında yapılan en büyük etkinlikti.  Panel, konferans, yöresel yemek sunumları, sergi ve workshop gibi birçok etkinliğin yer aldığı etkiliğe  Türkiye genelinden 40 üniversite katılım gösterdi. Amacımız Bu büyük etkinliği geleneksel hale getirmek ve yöresel yemek kültürünün yaşamasını sağlamak.” dedi.