Merkezefendi Belediye Meclis Salonunda verilen eğitimle, trafik düzeni ve güvenliğine yönelik konuların anlatılarak, trafik kazalarından kaynaklanan ölümlerin ve maddi hasarların önüne geçilmesi amaçlanıyor. Seminerde hız ihlalleri, takip mesafesi, durma, park etme, emniyet kemerinin kullanımı, geçme kuralları, şerit izleme ve şerit değiştirme kuralları gibi konularda bilgiler verildi.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Mithat Tüzüner, tarafından yaklaşık 30 personele verilen eğitimle, sürücülere görevlerini en sağlıklı nasıl yapabilecekleri anlatıldı.
Eğitim sonrası konuyla ilgili konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, " Ülkemizde önemli bir sorun olan trafik kazalarının önlenmesi, güvenli trafik alanlarının oluşturulması için yapılan çalışmalarda kurumlar arası işbirliği devam ediyor. Topyekunyürütülecek çalışmalarla ülkemizin kanayan yarası olan yaralanmalara, sakatlanmalara, hatta ölümlere neden olan trafik kazalarının azaltılması amaçlanıyor. Personellerimizi bilinçlendirme adına eğitimler vermeye devam ediyoruz. Hem belediyemizde hem de trafikte can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda sürücü personellerimiz aldığı bu eğitimle daha güvenli ve tedbirli görevlerini yerine getirecektir. Sürücü personellerimizin bu eğitimi almasını sağlayan İl Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz" dedi.