Denizli Belediyesi tarafından Mayıs ayında temeli atılan Merkez Efendi Kapalı Pazar Yeri'nde çalışmaların yıl sonunda tamamlanacağı bildirildi.
Kentin dört bir yanına kapalı pazar yerleri inşa eden Denizli Belediyesi, 11'nci pazar yerinin tamamlanması için geri sayıma başladı. Geçtiğimiz Mayıs ayında temeli atılan ve bölgede büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan Merkez Efendi Kapalı Pazar Yeri'nde başlatılan çalışmaların yüzde 75'i tamamlandı. Çok amaçlı olarak projelendirilen Merkez Efendi Kapalı Pazar Yeri'nin yıl sonunda hizmete gireceği bildirildi.
2004 yılından bu yana gerçekleştirdikleri örnek projelerle Denizli'nin çehresini değiştirdiklerini, Merkez Efendi Kapalı Pazar Yeri'nin de bu projelerden biri olduğunu söyleyen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "Denizli'ye kazandırdığımız 11'inci pazar yeri olan Merkez Efendi Pazar Yeri'nin temelini Mayıs ayında atmıştık. Mahalle sakinlerimizi ve pazarcı esnafını kışın yağmur ve çamur, yazın da toz ve rüzgardan kurtarmak için pazar yeri yapımına hız verdik. Çalışmalarımızı yıl sonuna kadar tamamlayacağız" dedi.
Merkez Efendi Kapalı Pazar Yeri'nin de diğer kapalı pazar yerleri gibi sadece alışveriş yapılacak yerler olmadığını, belli dönemlerde bu özelliğinin dışında da kullanıldığını kaydeden Başkan Zolan,"Bu yatırımla vatandaşlar alışverişlerinde yazın sıcak ve tozdan, kışın kötü hava koşullarından artık etkilenmeyecek. Bu bölgede daha önce kullanılan yer kötü bir görüntüdeydi. Vatandaşları artık o kötü ortamda alışveriş yapmak zorunda kalmayacak. Kapalı pazar yerlerini kurban kesim alanları olarak da kullanıyor. İstenmeyen görüntülerin oluşmasını engelliyoruz. Bunun yanı sıra bu tür yerler herhangi bir doğal afette vatandaşların toplanabileceği, sağlık hizmetlerinin sunulabileceği, yemek hizmetinin verebileceği, otopark olarak kullanılabilecek yerler olarak da kullanıma müsait. Bununla ilgili tüm alt yapıları hazır" diye konuştu.