Geçtiğimiz yıl vergi haricindeki hiçbir ücrete zam yapmayan Merkezefendi Belediyesi, 2016 yılı içinde zam yapmama kararı aldı. Meskenler için su faturalarına yansıtılan katı atık bedellerinin de alınmamasına karar verildi. Böylece, vatandaşın su faturasına 6 lira 96 kuruş indirim yansımış olacak. 
 
Merkezefendi Belediyesi ekim ayı meclis toplantılarında 2016 yılı vergi, harç ve ücret tarifesinin belirlenmesi maddesinde vatandaşları sevindirecek kararlara imza atıldı.  
Geçtiğimiz yıl imar ve ruhsat ile ilgili ücret tarifelerinde zam yapılmazken bu yıl da zam  çıkmadı. Önümüzdeki 3 yıl süreyle bu kalemlerde zam yapmayı düşünmediklerini ifade eden Merkezefendi Belediye Başkan Muhammet Subaşıoğlu, meskenler için su faturalarına yansıtılan katı atık bedelini de alınmamasını kararlaştırdıklarını söyledi. Başkan Subaşıoğlu  “ İlçemizde yeni yerleşim alanları hızla artıyor ve yeni konutlar inşa ediliyor. Yatırımcılarımızın da önümüzde ki yıllar için planlamalarını daha bilinçli yapmaları açısından, belediyemizce imar ve ruhsat ücret tarifelerinde zam yapılmayacak. Belediye olarak her zaman, adil, hızlı hizmet üreten ve kalıcı çözümleri vatandaşa sunabilen bir anlayış içerisinde olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
“Halkın yararına çalışıyoruz”
Başkan Subaşıoğlu,“ Neticede belediyeler hizmet vermek için var. Bizde bunu en iyi ve doğru şekilde yapma gayreti içerisindeyiz. Yaptığımız her şey halkın yararına ve menfaatinedir. Merkezefendi Belediyesi olarak 2016 yılında vergi haricindeki tüm ücretlerimiz ile ilgili hiçbir zam yapılmayacak. 2015 yılında özellikle imar ile ilgili, iş yeri açma ruhsatı ile ilgili hiç bir ücrete zam yapmadık, yapmayacağız. 2016 yılında da 2015 yılında uyguladığımız tüm ücret tarifeleri geçerli olacak. Hatta imar ücretleri ile ilgili parasal düzenlemeleri yaparken meclis toplantımızda söylemiştik. Önümüzde ki 5 yıl içerisinde imar ücretleri ile ilgili hiçbir zam yapılmayacak. Meskenler için su faturalarına yansıtılan 6 lira 96 kuruşluk katı atık bedelini de almayacağız. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun ” dedi.