Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Ramazan davulcularını bahşiş alınmaması ve davul çalarken şarkı ve türkü söylenmemesi konusunda uyardı.
Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Ramazan davulcuları da hazırlıklarını tamamladı. Son olarak Denizli'nin Merkezefendi Belediyesi'nde davulcularla toplantı yapılarak hem mani okutuldu hem de uyarılar yapıldı. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu'nun da katıldığı toplantıda davulcular hünerlerini sergilerken, Başkan Subaşıoğlu, davulcuları bahşiş ve davul çalarken şarkı ve türkü söylememeleri konusunda uyardı.

Davulcuların Ramazan ayının vazgeçilmezi olduğunu belirten Subaşıoğlu, "Ancak bunu da disiplinli bir şekilde yapmamız gerekiyor. Yapılan iş gayet önemli. Sizler sahur vaktinde çalacağınız davulla, söyleyeceğiniz maniyle bu ayda insanların oruç tutma konusunda uyarılarda bulunacaksınız. Ramazan ayının gelmesinin alametlerinden birisi de ritmli çalınan davullardır. Bu bizim geleneğimizin bir parçasıdır. Herkesin yapabileceği bir iş değil. Mutlaka eğitimden geçilmesi gerekiyor. Bu konuda sorumluluk sahibi olunmalı. Biz davulcularla ilgili şikayet almak istemiyoruz" dedi.

Davulcuları bahşiş ve davul çalarken şarkı söylememeleri konusunda uyaran Subaşıoğlu şunları söyledi:

"Davulcu arkadaşlarımız göreve zamanında başlayacak. Ne erken ne de geç başlayacağız. Davul çalarken Ramazan ayının ruhuna uygun mani, kaside söylenecek. Şarkı ve türkü söylenmeyecek. Gürültülü bir şekilde bağırma olmayacak. Bu işi tek başınıza yapacaksınız. Size verilen görev karıyla işinizi yapacaksınız. Bahşiş toplama konusunda hiç kimseye rahatsızlık vermeyeceksiniz. 15 Temmuz'dan önce bahşiş toplanmayacak."