İzmir'de 8 ay önce meydana gelen olayda, 81 yaşındaki anneannesi Düriye Atağan'ı merdane ile annesi Havide S.'yi ise defalarca bıçaklayarak öldürmek suçundan tutuklu yargılanan Arif S., son duruşmada 2 kez müebbet hapse mahkum oldu. Önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, sanığın mahkemedeki iyi hal ile pişmanlığını göz önünde tutarak cezayı müebbet hapse çevirdi.
İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya, tutuklu sanık Arif S., avukatı ile ölenlerin yakınları katıldı. Anneannesi Düriye Atağan'ı kendisine yönelik ağır sözler söylediği için, başına merdaneyle vurarak öldürdüğünü, cinayeti gördükten sonra bağıran annesini de paniğe kapıldığı için bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf eden Arif S., yaptığından pişmanlık duyduğunu belirtti. Mahkemeye yazılı savunma veren Arif S. ,"İçim yanıyor, her gün kahroluyorum. Hayatım boyunca unutamayacağım bir olay yaşadım. Şu anda kuvvetli antidepresan ve uyku hapları kullanıyorum. Ayakta bile zor duruyorum. Yaptığımdan pişmanım" diyerek suçunu kabul etti.
Öldürülen Düriye Atağan'ın 2 kızı ile oğlu sanık Arif S.'den şikayetçi olduklarını söylediler. Duruşmaya mağdur sıfatıyla katılan sanığın babası Sefer S., oğlundan şikayetçi olmadı. Tarafların savunmalarından sonra duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, anneannesi Düriye Atağan'ı merdane ile annesi Havide S.'yi defalarca bıçaklayarak öldüren sanık Arif S'yi, önce 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Mahkeme heyeti, sanığın mahkemedeki iyi halini ve suçunu itiraf etmesini göz önünde tutarak cezayı 2 kez müebbet hapse çevirdi.