BURSA (CİHAN)- Memur-Sen Bursa İl Başkanlığı, 16 bin üyesine vereceği iftar programını iptal ederek parasını Somali’ye gönderme kararı aldı.
Memur-Sen Bursa İl Başkanlığı Ramazan ayında düzenlemeyi planladığı geleneksel iftar programını iptal ederek yaklaşık 50 bin lirayı Somali’ye gönderme kararı aldı. Toplanan parayı Kimse Yok mu, İHH ve Can Suyu yardım dernekleri aracılığı ile Somali’ye ulaştıracak olan sendika, ayrıca üyelerine SMS atarak Somali’ye yardımda bulunmasını isteyecek. Konu ile ilgili il binasında düzenlenen basın toplantısı ile bilgi verildi. Basın toplantısına Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker’in yanı sıra, Kimse Yok mu Derneği Bursa Şube Başkanı Sadullah Hizan, İHH Bursa İl Başkanı Hüseyin Kaptan ve Can Suyu Dernek Başkanı Fethi Aydıngöz ile sendika üyeleri atıldı. Yapılan basın açıklamasının yanında ilk MSM mesajları ile Somali’ye yardımda bulunuldu.
‘İnsanlığın ölmediğini göster, masum çocukları yaşat, yardımlar Afrika’ya’ sloganı ile hazırlanan basın açıklamasını yapan Memur Sen İl Temsilcisi Numan Şeker, başta Somali olmak üzere bütün Afrika’nın son yıllarda en büyük kuraklık ve kıtlık yaşadığını belirtti.

"İFTAR PARALARI AFRİKA’YA"
Bölgede büyük çoğunluğu çocuk olmak üzere 11 milyon insanın ölüm sınırında olduğuna dikkat çeken Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker, "Biz önce insan parolasıyla sendikacılık yapan Memur-Sen ailesi olarak insanlığın ölmediğini, vicdanların tükenmediğini, erdemliliğin sözlüklerde kalmadığını göstermek için yardımlar Afrika’ya, Afrikalı masum çocuklara diyoruz. Bu kapsamda genel merkezimiz, bağlı sendikaların genel merkezleri, il ve ilçe teşkilatlarımızın bu yıl Ramazan ayında düzenlemiş bulundukları iftar programlarının tamamını iptal ettik. Bu programlara ayrılar kaynağın ise Afrika’da ki açlık çeken, susuzluktan kıvranan kardeşlimize gönderilmesini uygun gördük."dedi.
Bu kapsamda topladıkları paraları Kimse Yok mu Derneği, İHH ve Can Suyu yardım dernekleri aracılığı ile Somali’ye ulaştıracaklarını anlatan Numan Şeker, şunları söyledi: "Memur-Sen konfederasyon olarak Türkiye’de 520 bin üyesi olan en büyük sivil toplum örgütüyüz. Bu kapsamda konfederasyon genel merkezi olarak ramazanın birinci günü Genel Başkanımızın basınla paylaşması ile bir karar aldık. Ramazanda genel olarak yapılacak iftarlara harcanacak paraları Somali’de ki kardeşlerimize göndermeye karar verdik." şeklinde konuştu.

"BURSA’DAN EN AZ 50 BİN LİRA"
Sadece Bursa’da 10 sendikaları olduğunu anlatan Memur Sen İl Temsilcisi Şeker, "Sendikalarımızın hepsi kendi üyeleri adına iftar yemeği verecekti. Sadece Eğitim-Bir-Sen olarak 6 bin üyemiz, Sağlık-Sen olarak 5 bin üyemiz var. Toplam 16 bin üyeye iftar vermeyi planlamıştık. Bu paralar Somali’ye gönderilecek. Şu ana kadar Türkiye genelinde 500 bin lira toplandı, hedefimiz bir milyon lira." şeklinde anlattı. Bu çalışmayı Kimse Yok mu, İHH ve Cansuyu, Deniz Feneri ve Veren El Derneği gibi gibi yardım kuruluşları ile işbirliği yaptıklarını anlatan Numan Şeker, "Genel başkanımız ilk olarak bu 5 kuruluşa 40‘ar bin lira ödeyerek 200 bin lira nakti yardım yaptı. Bursa’da ise biz geçen yılki yaptığımız çalışmalardan yola çıkarak en az 50 bin Lira olarak hedef belirledik. Ayrıca arkadaşlarımız SMS yoluyla da yardım yapacaklar." şeklinde konuştu.

"EMANETİ YERİNE ULAŞTIRACAĞIZ"
Kimse Yok mu Dernek Başkanı Sadullah Hizan ise yardım çalışmalarından dolayı Memur-Sen üyelerini kutlayarak, "Bu yardımlar Somali için büyük bir önem arz ederken, ayrı zamanda Türkiye’de de kardeşlik duygularının gelişmesine katkıda bulunacaktır. Bizler Kimse Yok mu Derneği olarak Memur-Seni kutluyoruz ve Somali’nin yanında olmaya devam edeceğiz. Allah bu arkadaşlarımdan razı olsun, hayırlarını kabul eylesin.” dedi.
İHH Bursa İl Başkanı Hüseyin Kaptan ise, Memur Sen’i duyarlığından dolayı kutlayarak, “Özellikle bu yardım Afrika için çok önemli. Afrika’da şuada 10 yıl öncede bu kuraklıklar görüldü. O yıllardan beri bizim orada faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu duyarlılıklarından dolayı Memur-Seni kutluyorum, inşallah emanetlerini yerine ulaştıracağız." şeklinde konuştu.
Can Suyu Bursa İl Başkanı Fethi Aydıngöz de, "Bu arkadaşlarımızdan Allah razı olsun, bizlerde bu yardımları yerine ulaştırmaya gayret göstereceğiz." dedi.
Ardından Memur Sen İl Temsilcisi Numan Şeker başta olmak üzere, sendika üyeleri, yardım dernek başkanları ve basın toplantısında hazır bulunanlar cep telefonlarını çıkararak ilk Somali’ye yardım için ilk SMS mesajlarını atarak yardımda bulundu.
CİHAN