HABERDENİZLİ.COM

Yapılan Açıklamada; Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in bir sosyal medya üzerinden paylaşılan ses kaydında, sendikalara karşı yaptığı küfürlü sözlerini şiddetle kınıyoruz.

Ses kaydında geçen diyalogda belediye bünyesinde istihdam edilen işçilerin mensup olduğu sendikalara karşı makam sahibi, devleti temsile yetkili ve seçilmiş irade mensubuna yakışmayan sözlerin, tutum ve davranışın izahı mümkün değildir.
Sayın Kepenek partisinin tek partili dönemlerinden kalma tek olma, kendisini her şeyin üstünde görme alışkanlığından olsa gerek hadsiz sözleri ve galiz küfürleri pervasızca sarf edebilmiştir.
Hiçbir makam ve güç alın terinin, emeğin ve onun kutsiyetinin üzerinde değildir. Hele ki emekçinin alın terinin mücadelesinde, hak ettiği itibarın, özlük ve özgür mücadelesinin onurlu kavgasını veren sendikalara dil uzatmak, seviyesiz ifadelerde bulunmak hiçbir makam sahibinin ne hakkı nede haddidir. 
Demokrasiye balans ayarı vermek için dün sahaya sürdüklerinin karşısına bugün daha güçlü daha özgürlükçü sivil yapılarının çıkmasını hazmedemeyenlerin, karşılarına hakkı haykırmak için çıkanları hazmetmelerini beklemek abesle iştigal olacaktır.
1 Mayıs İşçi Bayramında emeği yüceltme, emekçiyi takdir ve taltif etmek gerekirken, seçilmiş bir iradenin şahsını seçen iradeye karşı tutumu ne temsil ettiği makama nede işveren sıfatıyla şahsına yakışmamıştır.
Demokrasinin ve çalışma hayatının vazgeçilmez paydaşı olan sendikalar ve sivil toplum örgütleri; işçi ve işveren arasında çalışma hayatına ilişkin tekelleşmenin, işveren zulmünün, haksız uygulamaların önündeki en büyük set olarak varlığını tüm hadsizliklere ve haksızlıklara rağmen sürdürecektir.
Kamu hizmetlerinin ifasını sorumsuz ve sorunlu yöneticilere rağmen bihakkın yerine getiren ve karşılığında alın terinin karşılığını isteyen Honaz Belediyesi’ndeki emekçilerimize ve onların sözcüsüne, örgütlü yapısına, kanunların vermiş olduğu temsil yetkisine kem söz söylemek Başkan Kepenek’in haddine değildir.
Demokrasiyi ve sivilleşmeyi içine sindiremeyenlerin 90’lı yıllara özlemi bir kez daha zuhur etmiş, sivil iradeye karşı olan niyetlerini açıkça ortaya sermiştir.
CHP’li belediyelerin yerel seçimlerden sonra işçi kıyımına, zorla sendika değiştirtme girişimlerine, benden olmayana nefes aldırmam anlayışına bir yenisi daha eklenmiş, İşçi Bayramında işçi ve kamu sendikaları ile emekçiye küfür ederek kutlama geleneği başlamıştır. Martın sonu bahar diyenler, Mayıs başında kara kışa geri döndüler.
Başkan Kepenek'in diline vuran niyetini, kelimelere dökülen saygısız ve seviyesiz sözlerini şahsına iade ediyor, devlet edep ve adabına yakışmayan ifadelerinden dolayı suç duyurusunda bulunduğumuzu belirtmek istiyoruz.
Sayın Başkan unutmasın! “Kem söz sahibine aittir.”