Denizli'de bulunan Aksiyon Memurlar Derneği Başkanı Hakan Yörükoğlu, dershanelerin kapatılması konusunda Milli Eğitim plan program yapmışsa diğer kurumlardan niye ses çıkmadığını sorarak, memurların aldıkları maaşla çocuklarını özel okullara...
Denizli'de bulunan Aksiyon Memurlar Derneği Başkanı Hakan Yörükoğlu, dershanelerin kapatılması konusunda Milli Eğitim plan program yapmışsa diğer kurumlardan niye ses çıkmadığını sorarak, memurların aldıkları maaşla çocuklarını özel okullara gönderemeyeceğini söyledi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yönetim kurulu üyeleriyle bir basın toplantısı düzenleyen Yörükoğlu, dershanede çalışan arkadaşlarının bu şirketlerin ve müesseselerin kapatılması durumunda bir gün sonra işsiz kalacağını belirtti. Yörükoğlu, “Bir sonraki gün hayatlarını devamını sağlayacak ya da iş bulana kadar geçirecekleri süre zarfında devletimiz, bu arkadaşlarımızın geçimini sağlama adına ne gibi bir çalışma yapmıştır? Sadece kapatmaya endekslenmiş bir karar var, sonrası için binalarla ilgili, okul olacak veya bunun gibi teklifler varken ay sonunu getirmeye çalışan memur arkadaşlarımız, çoluğuna çocuğuna, evine nasıl ekmek götürecek? Kapatma hadisesi 120 bin insanı etkilerken sadece bunu bakanlık konuşmaktadır.” dedi.

Memleketin bu kadar insanı için karar verildiği bir günde devletin İş-Kur gibi kurumlarının işsiz kalacaklarla ilgili ne gibi bir çalışma içine girdiğini bilmediklerini vurgulayan Yörükoğlu, “Bu konularda devletimize güvenmezsek, atılan diğer bütün adımlarda, yapılan hizmetlerde insanını düşünmeyip kendini düşünen bir yapı, soruyorum size hangi dönemlerin mantığıdır? Aldığı maaş belli olan memur kardeşimiz, çocuğunu hangi parayla özel okula gönderecektir? Bu memlekette çalışan düz memur insanımızın maaşı eğer 10 bin lira olursa ve mezun olan öğrencilerin istediği üniversiteye veya liseye girme imkânı olduğunda hangi dershaneyi kapatacaksanız kapatın. Bunları başaramamışsanız, o zaman bu sorunları çözün.” diye konuştu.