KAYSERİ (CİHAN)- Kayseri Melikgazi Belediyesi, Kazım Karabekir Mahallesi ile Hisarcık bölgesinde yer alan Erciyes Dağı doğal taşkın su kanal hatlarını koruma altına alacak.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde Çağ bağları, Yıldırım Beyazıt ve Kazım Karabekir mahallelerinde olmak üzere merkezde 3 ayrı taşkın su kanal hattı bulunduğunu bildirdi. Doğal olarak oluşmuş ve DSİ tarafından imar planlarında yeri korunan ve üzerinde kesinlikle yapı yasağı bulunan Erciyes Dağı taşkın su kanallarında her yıl bakım, onarım ve temizlik çalışması yaptıklarını kaydetti. Büyükkılıç, “Bölge halkının geçişi için üzerinde geçiş yolları ve köprüler inşa ettik. Ancak bu kanalların çevre duvarı olmadığından her yıl toprak duvarların yeniden düzenlemesi gerekmektedir. Belediye olarak Yıldırım Beyazıt’ta başlatmış olduğumuz beton perde duvar ile bu kanalları yeniliyor ve daha güvenli hale getiriyoruz." dedi.
Kazım Karabekir Mahallesi'nde Varinlioğlu ile Büyükyurt Caddeleri arası batı kuşaklama taşkın koruma kanalı ile Hisarcık Deliçay'da karşılıklı beton perde duvar yapılması işinin ihale edileceğini ifade eden Büyükkılıç, ilk etapta bin 85 uzunluğundaki kanalların yapılacağını söyledi. CİHAN