Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Mehmet Akif  Ersoy’un vefatının yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.  Türkiye Cumhuriyet’inin milli değeri İstiklal Marşı’nı kaleme alan Mehmet Akif  Ersoy adının Türk tarihine altın harflerle yazıldığını belirten Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Türk milletinin İstiklal mücadelesi ruhunu ve hissiyatını dizelerine aktaran Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nı ve nice eserleri kaleme almış unutulmaz milli değerimizdir. Ulusal tarihimizde her zaman hatırlanacaktır. Bazı insanlar eserleri ve düşünceleri ile nesilden nesle aktarılarak her zaman hafızalarda canlılıklarını korurlar. Türk milletinin ölümsüz değerlerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy da asla unutulmayacaktır.” Mehmet Akif Ersoy’un fikir ve eserlerinin gelecek için örnek oluşturacağını ifade eden Başkan Zolan, "Mehmet Akif Ersoy kişiliği, eserleri ve fikirleri ile dönemine damga vurmuş, tüm nesillere örnek bir vatan aşığıdır. O, İstiklal Marşı’nın alkışlarla mecliste kabulünden sonra kazandığı ödülü 'kahraman ordumuzun hakkıdır' diyerek reddeden, maddi değerleri milli duygularına kıstas ettirmeyen ulusal bir değerdir" dedi. 
Başkan Zolan, "Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı ve her cümlesinde ayrı bir milli duygu barındıran İstiklal Marşı sadece İstiklal mücadelesine değil gelecek nesillere de bir sesleniştir. Bıraktığı eserler ve fikirler bizler için en kıymetli miraslardandır. Bu duygu ve düşüncelerle Mehmet Akif Ersoy’u ebediyete intikalinin 78. yıl dönümünde saygı ve rahmet ile anıyorum“ diye konuştu. 
Öte yandan Mehmet Akif Ersoy için Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Aralık Pazartesi günü saat 19.30 Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda anma programı düzenleneceği, etkinliğe tüm vatandaşların davetli olduğu duyuruldu.