Susurluk Davası’ndan ceza alan İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, bir yıl tutuklu kaldığı Yenipazar’ı ziyaret etti. Cezaevindeki arkadaşlarıyla görüşen Mehmet Ağar, şehirde gezip berbere traş oldu. İlçede Cuma namazı kılan Ağar, namaz çıkışında şehir meydanında ilçe halkına pide ikram etti. Vatandaşlarla kucaklaşan Ağar, ziyaret gölgede kalacağı için ve kendisi şu anda sade bir vatandaş olduğu için sorulara cevap vermedi.
İçişleri ve eski bakanlarından Mehmet Ağar, Susurluk Davası kapsamında aldığı cezasını çektiği Yenipazar Cezaevi’nde, kendisine gösterdikleri misafirperverlik nedeniyle ilçeye teşekkür ziyaretinde bulundu. Cezaevindeki arkadaşlarına ve hediyeler veren Ağar, Yenipazar’ı çok sevdiğini ve bundan sonra sürekli ziyaret edeceğini söyledi.
Bugün saat 12.00 sıralarında Yenipazar'a gelen Mehmet Ağar, ilk ziyaretini cezaevine yaptı. Ağar, cezaevi müdürü ve infaz koruma memurları tarafından nizamiye girişinde karşılandı. Ağar’ın cezaevine girmesinin ardından korumaları da iki tepsi baklava ve tencere, tava gibi mutfak eşyalarından oluşan iki poşet hediyeyi cezaevine taşıdı. İçeride yaklaşık bir saat kalan Mehmet Ağar, cezaevi görevlileri ve içerde beraber kaldığı arkadaşlarıyla görüştüğü öğrenildi. Cezaevi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Burada yattığım süre içeresinde beni misafir eden cezaevi görevlileri ve Yenipazar halkına teşekkür etmek amacıyla geldim. Cuma namazını kıldıktan sonra döneceğim” dedi.

“İLÇEDE TRAŞ OLUP, BERBERE BAHŞİŞ VERDİ”


Cezaevinde bir saat kalan Ağar, daha sonra şehir merkezine giderek esnafla görüşüp vatandaşlarla kucaklaştı. Mehmet Ağar, 'Altın Makas' berberine gitti ve cezaevinde kaldığı dönemde kendisini traş eden İbrahim Başoğlu’na sakal traşı oldu. Traş sonrası vatandaşlarla hatıra fotoğrafı da çektiren Ağar, berber İbrahim Başoğlu’na bir miktar bahşiş verdi. Daha sonra meydandaki parkta dolaşıp buradaki vatandaşlarla görüşen Ağar, ezanın okunmasıyla cuma namazını kılmak için Çarşı Camisi’ne geçti.

“VATANDAŞLARA PİDE ZİYAFETİ VERDİ”


Pidesiyle ünlü Yenipazar’da ilçe halkı ile Merkez Camiinde cuma namazını kılan Ağar, namazdan sonra Yenipazar meydanındaki parkta vatandaşlarla birlikte öğle yemeğinde pide yedi. Cuma çıkışında cami imamının aracılığı ile tüm cemaat Ağar’ın davetlisi olarak meydana pide yemeye çağırıldı. Yürüyerek meydana gelen Ağar, ilçe halkıyla birlikte pide yedi. Ağar, daha sonra “hemşehrilerim” dediği Yenipazarlı vatandaşlarla vedalaşıp ilçeden ayrıldı.
Bilindiği gibi; Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi Mehmet Ağar’ı, Susurluk Davası kapsamında Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemde 'Cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu' iddiasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Bu cezanın onanması üzerine Yenipazar Cezaevi’nde 1 yıl hapis yatan Ağar, 3'üncü Yargı Paketi çerçevesinde avukatının başvurusu üzerine denetimli serbestlikten yararlanıp, geçen 29 Nisan’da tahliye edilmişti. Ağar’ın denetimli serbestlikten yararlanmamış olsa 1 yıl daha cezaevinde yatacaktı.