Millete emreden değil milletine hizmet eden devletin, AK Parti iktidarında meydana geldiğini belirten  Başkan Filiz ; AK Parti hükümetlerinin en önemli özelliği’nin eser üretmek ve  her geçen gün vatandaşın hayatını daha da kolaylaştırmak olduğunu söyledi.

Olmaz,yapılmaz denilenlerin AK Parti hükümetleri döneminde tek tek yapılmaya devam edildiğini ifade eden İl Başkanı Filiz yaptığı açıklamada devamla şunları söyledi;

“Türkiye, etrafında ateş çemberi olmasına rağmen, dünyanın en hızlı büyüyen 5 ülkesinden biri olma ünvanını sürdürüyor
Hükümetimiz işbaşı yaptığı günden bugüne laf yerine daima iş üretti, söz verdi ve verdiği sözleri milletimizin desteğiyle tek tek hayata geçirdi.
Sağlıkta şehir hastahaneleri, sağlık şehirleri kuruyoruz. 16 Büyük şehir hastahanesinin yapımı devam ediyor. Sağlıkta Türkiye AK Parti ile dönüşüm gerçekleştirdi. Dünya artık Türk modelini tartışıyor. 26 Agustos’ta 3. köprü, 20 Aralık'ta Avrasya Tüneli geliyor. Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul’a yapıyoruz. İstanbul havacılığın merkezi oluyor. Yol medeniyettir, su medeniyettir. Medeniyet ülkenin geleceğidir. Muasır medeniyetler seviyesine taş üstüne taş koymakla gelinir. Yeni ulaşım politikamızda 3 şey var; az yakıt, az vakit, az nakit. 3,5 senede dünyanın en uzun köprüsünü Marmara'nın kuzeyi ile güneyi arasında bir gerdanlık gibi işleyerek bitirdik. 1 Temmuz'da açılan Osmangazi Köprüsü'ne çok yoğun ilgi var. 8 günde 760 bin araç geçişi oldu. Yüzyıllık geçmişi olan, hayata döndürdüğümüz Tülomsaş, 2018'de yerli ve milli hızlı treni yapan ve ilki başaran bir kuruluşumuz olacak. Olmaz, yapılmaz dedikleri Havalimanlarını milletimizin hizmetinize sunduk. Sözün özü Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, iş başına gelen AK Parti Hükümeti Türkiye'nin makus tarihini değiştirecek önemli projeleri hizmete sundu ve her engele, zorluklara rağmen sunmaya devam edecek inşallah. Kurulduğu günden bu yana AK Parti, diğer partiler gibi sıradan bir parti olmamış, Türkiye'nin asırlık sorunlarını çözmek için gerekli inisiyatifi almıştır. Hamdolsun ki alnımız ak, yüzümüz pak. Türkiye'yi geçtiği girdaplardan kurtarmak için mangal gibi yürek gerekiyordu. O yürek kurucumuz, Türkiye sevdalısı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yüreğidir. O yürek AK Parti kadrolarının yüreğidir. AK Parti'miz, Türkiye için yeni ve daha büyük hedeflerle kutlu yürüyüşüne devam ediyor.Türkiye büyüdü, AK Parti Türkiye ile beraber büyüdü. Parti olarak elde ettiğimiz başarımızın sırrı,kendimizi sürekli yenilememizden ve zamanı iyi okumamızdan kaynaklanmaktadır ve tabi ki en önemlisi milletimizin bize verdiği destek ve sonsuz güven de en önemli faktördür. Başbakanımızın da dediği üzere hiçbirimiz aynı düşüncelere sahip olmak durumunda değiliz. Tek tip düşünce sadece diktatör rejimlerde olur, totaliter rejimlerde olur. Biz çoğulcu geleneğe sahip bir milletiz. Farklılıkları bir arada yaşatma tecrübemizin bu topraklarda bin yıllık bir geçmişi var. Bu yüzden dostluk kollarımızı sonuna kadar açıyoruz. Bu mücadelede en büyük güvencemiz 79 milyon vatandaşımızın birliğidir, beraberliğidir, kardeşliğidir."