AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulunda yapılan Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeliği seçimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin halk oylamasıyla kabul edilmesinin ardından HSK’nın yapısı ve seçim yönteminin değiştirildiğini ifade eden Milletvekili Şahin Tin, HSYK’nın adı artık Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) olduğunu söyledi. 

Milletvekili Şahin Tin; “Yapılan anayasa değişikliği ile birlikte yargı da milli bir adım atıldı. Millet iradesi yargı yönetiminde etkin hale geldi. Yargının tarafsız ve bağımsızlığı daha da güçlendirildi. Bilindiği gibi referandumun kabulüyle yargının bölünmesine ve ayrışmasına yol açan ve yargıya büyük zarar veren HSK’nın seçim usulü değiştirildi. Anayasa değişikliğinin referandum da kabul edilmesiyle birlikte Adalet Bakanı ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı’nın HSK’daki mevcut durumu korunurken, artık diğer HSK üyeleri milletin seçtiği Milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı tarafından seçilir hale geldi. Bunun ilk adımı olarak HSK’nın çoğunluğunu oluşturan 7 üye milletin seçtiği Milletvekilleri tarafından Gazi Meclisimizde nitelikli çoğunlukla seçildi. Ayrıca 4 üye de yine milletin seçtiği Cumhurbaşkanı tarafından seçilerek görevlerini yürütecekler. Artık bundan sonra FETÖ tipi yapılanmaların yargıya etki etme imkânı tamamen ortadan kaldırılmış oldu” dedi. 

GURURUMUZ OLDU

Milletvekili Şahin Tin; “TBMM’de yapılan Hakimler ve Savcılar Kurulu Üyeliği seçiminde Denizlili bir hemşerimizin kurul üyesi olarak seçilmiş olması ilimiz açısından büyük bir gurur kaynağıdır. Bu vesileyle Hakimler ve Savcılar Kurulu Üyesi olarak seçilen başta hemşerimiz Alp Aslan Bey olmak üzere tüm üyeleri tebrik ediyor, görevlerinde üstün başarılar diliyorum” dedi.