Fethiye'de, topladığı mavi kapaklar ile engellilere tekerlekli sandalye alarak engellilere umut olan Şerife Yılmaz topladığı mavi kapaklar sayesinde iki engelli çocuğa daha tekerlekli sandalye hediye etti.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi üyesi olan Şerife Yılmaz yıllardan buyana Fethiye’nin tüm sokaklarını ve caddelerini dolaşarak topladığı mavi kapaklar ile engellilere umut olmaya devam ediyor.Topladığı mavi kapaklar ile aldığı iki tekerlekli sandalyeyi beraberinde ÇYDD Başkanı Tuğrul Yılmaz ve CHP Kadın Kolları Başkanı Neşe Çağlar ile birlikte Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman’ı ziyaret ederek dernek üyesi olan iki çocuğa teslim ettiler. Oldukça duygusal anların yaşandığı tekerlekli sandalye teslim töreninde konuşan Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şube Başkanı Tuğrul Yılmaz “Bugün güzel bir mutluluğu hep beraber paylaşıyoruz. Engelli çocuklarımızın hayatını kolaylaştırmak ve onları topluma kazandırmak için Derneğimizin üyesi olan Şerife Yılmaz’ın üstün gayretleri ile toplamış olduğu kapakların sonucunda elde ettiği bu iki tane tekerlekli sandalyeyi bugün gerçek ihtiyaç sahibi iki çocuğumuza hediye ettik. Bu tekerlekli sandalyeleri acil olarak ihtiyaç sahibi kişilere teslim etmek için Fethiye’de yıllardan buyana Engellilerimiz ve onların aileleri için özverili bir şekilde çalışan ve bu çalışmaları kamuoyu tarafından takdirle karşılanan Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanımız Necdet Yaman ile işbirliği yaparak acil olarak bu arabaya ihtiyacı olan bu iki çocuğumuzu belirleyerek arabalarını dernek başkanımız ile birlikte kendilerine teslim ettik. Bugün bu çocuklarımızın ve ailelerinin mutluluklarını görmek bizleri fazlası ile mutlu etti. Bu çocuklar hepimizin çocukları. Bu çocuklarımız ile yakından ilgilenerek bunları topluma kazandırmak hepimizin öncelikli görevidir. Bu konuda bizler her zaman Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkan ve yönetimi ile istişare halindeyiz. Bizler bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. CHP Kadın Kolları Başkanımız ve diğer bayan arkadaşlarımızda bu konuda çok duyarlılar. Her zaman Şerife Hanıma Kapak desteği veriyorlar. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Her sağlıklı bir toplum ancak böyle birlik ve beraberlik ile elde edilebilir. Bu beraberliği sürdürdüğümüz ölçüde bu çocuklarımız daha mutlu olacaklar, aileleri de bir o kadar mutlu olacaktır” dedi. 
Topladığı mavi kapaklar ile engellilere tekerlekli sandalye alıp onlara umut olan Şerife Yılmaz ise “Bu çocuklara bu arabaları almam için kapak toplamamda bana destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Artık benim bu işi yaptığımı bilmeyen kalmadı elinde kapak olan herkes artık beni arıyor ve kapak var gel götür diye haber veriyor. Bu çocuklarımızın sevinmelerine mutlu olmalarına vesile olan herkesten Allah Razı olsun” dedi. 
ÇEVRECİLİK ANLAMINDA ENGELLİLERİMİZ HER ZAMAN VARDIR
Yıllardan buyana Fethiye ve çevresindeki 3 Binin üzerinde engelli ve onların ailelerinin sorunları ile bire bir yakından ilgilenen ve sorunları çözümü noktasında özverili bir şekilde çalışan Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman “Herkesin her alanda Engellilerimiz için muhakkak yapabileceği bir şey vardır. Çevrecilik anlamında da Engellilerimiz her zaman vardır ve var olmaya da devam edecektir. Bugün bunun güzel bir örneğini yaşıyoruz. Şerife Yılmaz ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Tuğrul Yılmaz ve beraberinde CHP Kadın Kolları Başkan ve üyeleri bize bunu bugün bir kez daha hatırlatmış oldular. Dolayısı ile kapaklar toplanarak çevremizdeki kirliliği de yok etmeye çalışıyoruz, hem de engellilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmış oluyoruz. Bu nedenle herkesin her alanda engellilerimiz için küçükte olsa yapabileceği bir şey vardır. Hiçbir kimse engelliyi dışlayarak, engelliyi öteleyerek, engelliye farklı bakarak yorum yapmasına gerek yok. Toplumda bizlikte yaşamak istiyorsak engelli kardeşlerimize de her alanda yer ayırmamız gerekmektedir. Kentin oluşumundan, eğitiminden sağlığına her alanda yer ayırmamız gerekiyor. Bu anlamda bizlere desteğini esirgemeyen Şerife Yılmaz’a, gece gündüz bu arabaları temin etmek için yaptığı gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Aynı zamanda çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Tuğrul Yılmaz’a da Derneğime gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra Toplanan kapakların karşılığında elde edilen iki adet Tekerlekli Sandalye Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği üyesi olan 12 Yaşındaki Abdullah Can Şişik ve 16 yaşındaki Uğur Yıldız’a Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Tuğrul Yılmaz ve Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman tarafından teslim edildi. Öte yandan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman Engellilere Derneğine verdikleri desteklerden dolayı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Tuğrul Yılmaz ile kapak toplayarak arabaların alınmasını sağlayan Şerife Yılmaz’a birer teşekkür belgesi takdim etti.