ANTALYA (CİHAN)- Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB), Titreyengöl ve Kızılağaç Turizm Bölgesi (KTB)'nde yapılacak altyapı yatırım çalışmasıyla bölgenin doğa ve ekoturizmde cazibe merkezi haline getirileceği bildirildi. Bu kapsamda, Titreyengöl ve Kızılağaç bölgesinde kanalizasyon ve atık su arıtma sorununu çözmek için 9 milyon liralık yatırım yapılacak.

Manavgat'ın Evsenseki Beldesi Belediye Başkanı Recep Barut, yaptıkları altyapı çalışmalarıyla Gündoğdu'dan Kızılağaç'a olan bölgeyi her alanda eko ve doğa sporları turizminde marka yapacaklarını kaydetti.
Aynı zamanda, MATAB Başkanı olan Recep Barut, Kızılağaç ve Titreyengöl'de altyapı ve atık su arıtma tesisleri için 9 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyledi. Titreyengöl'de yapacakları alt ve üstyapı çalışmalarıyla dünya kuş göçü hareketinin merkezi olan gölü, eko turizmde cazip hale getireceklerini belirten Barut, göl çevresini doğa yürüyüşü, Nordic Walking (İskandinav yürüyüşü) ve sportif etkinliklerde marka haline getireceklerini kaydetti.
Barut, "MATAB olarak yaptığımız altyapı ve üstyapı çalışmaşarıyla Manavgatımızı dünyada cazibe merkezi haline getireceğiz. Bölgemizde beyaz bayraklı konaklama tesisi sayısı artıyor. Deniz suyumuz ve plajlarımız pırıl pırıl. Kızılağaç ve Titreyengöl'de yapacağımız alt ve üstyapı çalışmalarıyla bölgemizi dünya turizminde bir numara ve cazip hale getireceğiz. İlk önceliğimiz Kızılağaç'ın atık su arıtma tesisi yapımı." diye konuştu.
MATAB, 2 yıl önce Titreyengöl'de balçık birikmesi sonucu titremeyen gölün yeniden titremesi için deniz suyu karışım hattı açmıştı. MATAB, gölün yeniden titremesi ve sivrisinik oluşumunu engellemek için deniz suyu akışını sağlamak için 1 milyon lira yatırımda bulunmuştu. CİHAN