Muğla’nın Marmaris ilçesinde, belediye ekipleri gece yarısı ahşap bir iskeleyi yıkmak için geldiğinde vatandaşların direnişi ile karşılaştı.

Marmaris Belediyesi’ne bağlı yıkım ekipleri, saat 00.00’da kepçe, kamyon ve özel güvenlik görevlileri ile birlikte Uzunyalı mevkisinde bulunan bir iskeleyi yıkmaya geldi. Marmaris Taşıyıcılar Kooperatifi ortakları, kendilerinin kullandığı 10 metrelik ahşap iskeleyi yıktırmamak için yapının üzerine çıktı. Olaya tepki gösteren vatandaşlar, Belediye Başkanı'nın gelip açıklama yapmasını istedi. Kepçenin önüne geçen kooperatif ortakları, bu iskelenin kendilerinin ekmek kapısı olduğunu, iskeleyi Belediye Başkanı Ali Acar’dan aldıkları söz ile yaptıklarını, gece yarısı yıkmaya gelinmesine bir anlam veremediklerini belirtti.

Kooperatif üyelerinden Mehmet Yaldız, "13 tekne bu iskeleden ekmek yiyor. Bu iskele neden yapılıyor, neden yıkılıyor. Başkanımız gelsin niye yıkmak istediğini anlatsın, biz de bilelim. Ben de o zaman kayığımı gider demirler, balık yuvası yaparım” diye konuştu. Belediye yetkilileri, iskelenin herhangi bir izninin olmadığını ve bu yüzden yıkılacağını ifade etti. Belediyeden bir yetkili, “Eğer bir izin kâğıdı varsa kooperatif yetkilileri getirsin, biz de yıkımdan vazgeçelim” şeklinde konuştu. Kooperatifler Birliği Başkanı Yüksel Yılmaz, “Ortada bir iskele var, herkesin kendine göre haklı yanları var, bir orta yol bulunacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Sahilde bulunan birçok vatandaş ve turist olayı şaşkın gözlerle izledi. Bazı turistler de kepçenin önüne geçip teknecilere destek oldu. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Olay yerinde 1 saat bekleyen belediye ekipleri, yıkımı gündüz saatlerine erteledi.