Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü, yıl boyunca çeşitli şekilde kirlenen ormanları 60 işçi, ayrıca Amutalan Belediyesi ve Marmaris Çevreciler Derneği (MÇD) katkılarıyla temizlemeye başladı. Armutalan beldesi ile Yeşilbelde köyü yolu arasında 5 kilometre boyunca dökülen molozlar ve çöpler temizlendi. Sabahları temizlik çalışmalarına katılan orman işçileri, öğleden sonra da herhangi bir yangın ihtimaline karşı hazır bekliyor.

Bu sene üçüncü dega temizlik çalışması başlattıklarını belirten MÇD Başkanı Ahmet Kutengin, farklı kurum ve kuruluşlarla yapılan bu çalışmanın, her zaman arzu edilen toplu bir mücadele olduğuna değindi. Kutengin, “Bizler temizledikçe ormanlarımız, duyarsız insanlar tarafından kirletilmeye devam ediliyor. Belirli bölgelere güvenlik kamerası yerleştirmek de dahil olmak üzere birtakım önlemler almayı düşünüyoruz.” dedi.

Temizlik çalışmalarını yerinde takip eden Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin ise ilçenin ormanla iç içe bir yerleşim yeri olduğunu belirterek, “İnsanlarımız duyarsız olursa ormanlar çöplüğe dönüşebilir. 5 kilometre ileride çöplük varken molozları ve atıkları geceleri ormana dökmek nasıl izah edilebilir bilemiyorum.” diye konuştu. Orman yangınlarıyla mücadele ve temizlik dışında da birçok faaliyet yürüttüklerine değinen Şahin, ormanların ağaçlandırılması, bakımı, onarımı, korunması, orman köylülerine faydalandırılması gibi işlerin aksatılmaması gereken işler olduğunu vurguladı. Şahin, sabahları temizlik çalışması yaparken yangın çıkma ihtimali yüksek olan öğleden sonra da teyakkuzda beklediklerini sözlerin ekledi.