MARDİN (CİHAN)- Mardin İş Adamları Derneği tarafından toplanan 800 ton gıda yardımı dualarla Somali’ye gönderildi.
        Mardinli iş adamları başta Somali olmak üzere Etiyopya, Uganda ve Kenya’nın sınır bölgelerinde büyük bir insani felaketin yaşandığı Afrika’daki insanlar için kendi aralarında topladıkları 1 milyon TL değerinde 800 ton gıda malzemesini Kızılay’ın tahsis ettiği 31 TIR'la Somali’ye yola çıkardı. Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen törene Mardin Valisi Turhan Ayvaz, İl Müftüsü Ali Çoşkun Dursun, İş Adamları Derneği Başkanı Nasır Duyan ve iş adamları katıldı.
        Vali Turhan Ayvaz, törende yaptığı konuşmada, tarih boyunca ecdattan çok önemli hayır işlerini öğrendiklerini belirterek, "Eğer insanlığımızdan utanmak istemiyorsak, darda olan herkese koşmamız, yardım etmemiz gerekir." dedi. Afrika’da yaşanan açlık dramına işadamlarının kayıtsız kalmadığını belirten Vali Ayvaz, sözlerine şöyle devam etti: "İşadamlarımızın kendi aralarında topladıkları 1 milyon TL tutarında 800 ton gıda yardımı 31 TIR'la yola çıktı. Eğer insanlığımızdan utanmak istemiyorsak, darda olan herkese koşmamız yardım etmemiz gerekir. Bu, tarih boyunca böyle oldu. 600 yıl öncesine baktığımızda bir Fransa’nın yok olmasını engelledik. 500 yıl öncesine baktığımızda İspanya’daki Yahudilerin öldürülmesini engelledik. Acemler'de, Afganistan'da, Afrika’da yaşanan açlık dramlarına her zaman yardıma koştuk.”
        Somali'de yaşanan insanlık dramına sesiz kalmanın insanlığa yapılan en büyük ihanet olduğunun altını çizen Vali Ayvaz, "Afrika’da yaşayan insanlar açlık ile imtihan olurken, bizim burada yediğimiz yemek boğazımızda düğümlenmektedir. Kuraklık yüzünden yaşanan açlık yüzünden bir ayda 29 bin Afrikalı çocuk hayatını kaybetti. Bir o kadar da ölümün kıyısında sırayı beklemektedir. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir' Hadisi Şerif'e bakıp yardımlarımızı daha da artırmamız gerekir.” diye konuştu.
        Mardin İş Adamları Derneği Başkanı Nasır Duyan ise "Sanayicilerimizden, işadamlarımızdan Somali’ye yardım için istekte bulunduk. Onlar da hiç tereddüt etmeden ambarlarında ne varsa vermeye hazır olduklarını bize ilettiler. Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nden yaklaşık olarak 1 milyon TL tutarında 800 ton gıda malzemesi toplandı. Kızılay işbirliği ile 31 TIR'la yola çıktı. Elimizden gelen her türlü yardımı da yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu. CİHAN