ANTALYA (CİHAN)- Anadolu Gençlik Dergisi ve Veren El Derneği Manavgat temsilcilikleri ortaklaşa olarak, 'Somali'de Manavgat'ın da Bir Su Kuyusu Olsun' kampanyası başlattı.
Anadolu Gençlik Dergisi Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, yaptığı açıklamada, Doğu Afrika halkının 60 yılın en büyük kuraklığını yaşadığını söyledi.
    Başta Somali olmak üzere kuraklığa hüküm sürdüğü Doğu Afrika ülkelerinde açlığa bağlı ölümlerin sürekli artış gösterdiğini belirten Gayretli, Manavgatlıların Somali'de bir su kuyusu olması için kampanya başlattıklarını kaydetti.         
    Somali'de açılan bir su kuyusundan ortalama 4 bin kişinin istifade ettiğini belirten Gayretli, ortalama bir su kuyusu maliyetinin 3 bin 500 dolar olduğunu söyledi.
    Gayretli, "Somalili kardeşlerimiz hayatta kalmak için bizden yardım bekliyor. Bir ay içinde 30 bin bebeğin açlıktan öldüğü Somali'ye şimdi yardım yapma vakti. Anadolu Gençlik Dergisi ve Veren El Derneği olarak Manavgatlılar olarak su kuyusu yaptırmak istiyoruz. Hayırsever kardeşlerimizin katkısını bekliyoruz. Bir damla suyun bir bebeğin hayatını kurtaracağına inanıyoruz. Şimdi vefakâr Anadolu insanının kara kıtanın açlıkla mücadele eden çaresiz insanına yardım etme zamanı." diye konuştu.
CİHAN