İZMİR (CİHAN)- Yurtdışında yoğun tanıtım programlarına katılan Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, dünyaya açılma çalışmalarının karşılığını almaya başladıklarını söyledi. Çevik, Türkiye’ye binlerce kilometre uzaklıktaki, resmî dili Fransızca olan Afrika ülkesi Mali'nin en başarılı öğrencilerini kapan Fransızlar ve Kanadalılara rakip olduklarını, hem üniversitelerini hem de İzmir ve Türkiye'yi anlattıklarını belirtti. Bu ziyaretin ardından 12 öğrenci, Gediz’de öğrenim görmek için başvurdu. Gençlerle yakınları ve arkadaşları, üniversiteyi görmek için İzmir’in yolunu tuttu. Seyrek’teki kampüsü gezen ve yetkililerden bilgi alan Malililer, “İzmir harika bir şehir. Beklediğimizden de güzel bir yer bulduk.” dedi.
Sempatik görünümleriyle ilgi odağı olan öğrenciler, Türkiye’ye duydukları sevgiyle de dikkat çekti. Onlardan biri olan Fatima Maiga, boynunda ay yıldızlı kolye taşıyor. Maiga, “İkinci kez geldiğim Türkiye’yi, ikinci vatanım olarak görüyorum. Ailem de Gediz Üniversitesi'nde öğrenim görmemi destekliyor.” şeklinde konuşuyor.
Rektör Çevik, şu anda dokuz ülkeden 25 yabancı öğrencileri olduğunu belirterek, önümüzdeki dönemde bunu 300’e çıkarmak istediklerini dile getirdi: “Sadece Mali’den 12 başvuru gelmesi, yurtdışı hedefimizi tutturacağımızı gösteriyor. Yabancı öğrencilerin başvuruları, 19 Ağustos 2011'e kadar sürecek. Kapılarını dünyaya açan Gediz, güzel İzmirimiz'i de dünyaya taşıyacak. Burada eğitim görecek yabancı gençler, tanıtım elçilerimiz olacak.” CİHAN