MALATYA (CİHAN)- Kimse Yok Mu Derneği Malatya Şubesi, Afrika'da açlık ve kuraklıkla mücadele eden insanlara bir TIR dolusu un ile 100 bin lira nakdi yardım gönderdi. İki TIR dolusu gıda yardımının da önümüzdeki hafta gönderileceği bildirildi.
    Kimse Yok Mu Derneği tarafından Afrika’da açlığın pençesindeki insanlar için başlatılan yardım kampanyası kapsamında Bereket, Fırat ve Anadolu Un Fabrikaları tarafından bağışlanan unlar TIR'a yüklendi. Toplam 28 ton malzeme taşıyan yardım TIR'ı Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül ile Kimse Yok Mu Derneği Malatya Şube Başkanı Nami Güzeler tarafından uğurlandı.
    Müftü Hacı Yusuf Gül burada yaptığı konuşmada, Afrika’da binlerce insanın kıtlık ve kuraklık sonucu oluşan açlıkla karşı karşıya kaldığını söyledi. Türk milletinin yardımseverliği ile bilindiğine dikkat çeken Gül, Afrika konusunda da gerekli hassasiyetin gösterildiğini söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan ‘Her Evden Bir Fitre Bir İftar Afrika'ya’ yardım kampanyasına Malatya’dan bugüne kadar 357 bin 500 TL yardım toplandığını belirten Gül, “Milletimiz, yüce dinimiz ve Kur’an’ı Kerim’den aldığı vecibelerle Afrika’daki insanların sorunlarına kayıtsız kalmamıştır. Uzak denilmeden, dünyanın öbür ucundaki insanlara yardım gönderilmektedir.” dedi.
    Dernek Başkanı Nami Güzeler de başlattıkları kampanya çerçevesinde toplanan 28 tonluk gıda yardımını Somali’ye gönderdiklerini ifade etti. Kampanya kapsamında 100 bin TL de nakdi yardım gönderildiğini anlatan Güzeler, Salı günü de kuru gıda ve undan oluşan iki TIR dolusu yardım gönderileceğini söyledi.
Güzeler, yardım çalışmaları sonucu toplanan unları TIR'lara yükleyen hamalların da kampanyaya birer çuval un ile destek olduklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından yardım TIR'ı Mersin limanına doğru yola çıktı. Yardım TIR'ı ile Mersin’e götürülen unlar gemilerle Somali’ye gönderilecek. CİHAN