MAKSİAD üyeleriyle iftarda bir araya geldi. İftara MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve çok sayıda sanayici ile iş adamı katıldı. İftarın ardından misafirlere bir konuşma yapan Mehmet Sarı, MAKSİAD’ın çalışmaları hakkında  üyeleri ve sanayicileri bilgilendirdi. Denizli’deki vasıflı eleman sorunu ortadan kaldırmak için Meslek liseleri ile ilgili bir çalışma yaptıklarını anlatan Sarı, Öğrencilerin sanayide istihdam edilmesi için çaba içinde olduklarını söyledi. Sanayicilerden staj için gelen talepleri geri çevirmemesini rica eden Sarı, “hepimizin teknik elemana ihtiyacı var. Biz bu çocukları yetiştirmek zorundayız.” İfadelerini kullandı.

Çıraklık Eğitim Merkezi  ve Abalıoğlu Meslek Lisesi ile ilgili birtakım çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Sarı, “İşyerlerimizde buradaki öğrencilerimizi istihdam etmek için çaba içindeyiz. Özellikle kaynakçı ve tornacı olarak istiihdam etmek istiyoruz. çünkü meslek lisesinden mezun olup mesleğini yapmayan yüzlerce hatta binlerce öğrenci var. Biz eğitim almış bu öğrencilerin fabrikalarda vasıfsız olarak çalışmasını istemiyoruz. İŞKUR ile yaptığımız çalışmada Çıraklık eğitimde bir kurs merkezi açalım diye çalışma yaptık. İnşallah yakın bir zamanda bunun gerçekleştirerek meslek llisesinden mezun öğrencilerimizi sanayide istihdam edeceğiz. Bu çalışmayla Vasıfsız olarak çalışan meslek lisesi mezunu arkadaşalrımız teknik personel olacaklar.” diye konuştu.



“ZEYTİNLİK MESELESİ YANLIŞ ANLATILIYOR”
İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Şahin Tin,  son 3 günde mecliste yoğun mesai harcayarak 76 maddelik Üretim Reform Paketini hayata geçirildiğini hatırlattı. Bu paketi hazırlarken Odalar ve STK’lara danışarak ortak bir üretim paketi hazırladıklarını ifade eden Tin,  “Bu paket sanayicilerimiz için müjdeli bir haber ve Türkiye’nin gelişimi içinde bir haber olduğuna inanıyoruz. Bu paketi yanlış değerlendirenler de var. Zeytinlikler diye bir sorun ortaya kondu. Benimde zeytinliğim var. Be n köylü çocuğuyum. Meclisteki arkadaşlarımız da hep Anadolu’nun bağrından gelen insanlar. Hiç kimse kalkıpta ağacı kesip yok etmek istemez. Biz hükümet olarak 15 yılda 80 milyon ağaç dikmişiz. Tarım bakanlığımız bu konuda çiftçiyi, vatandaşı teşvik etmiş. Biz artırmaya çalışırken neden keselim.” Diye konuştu.

“ÜLKE MENFAATLERİ İÇİN GEREKENİ YAPARIZ” 
‘Zeytin ağacı’ meselesinin detaylarını anlatan Tin, “Çok büyük bir arazi var içinde 3 tane zeytin ağacı var. Zeytin kanunu olduğu için siz buraya bir şey yapamıyorsunuz. Biz buralara konut, otel yapalım demiyoruz. Endüstri bölgeleri yapalım, Türkiye Sanayisine katkıda bulunalım. Ben ağaçların kesilmesine, zeytinliklerin yok edilmesine karşıyım. Ama ülke menfaatleri için lazım olacak bir şey varsa da onu da  yaparız.  O yüzden muhalefetin bu konuda ki yanlış ve boş söylemleri kanıpta bizim sanayicilerimizin geri gitmesinide engellemek lazım.” dedi.