HABERDENİZLİ.COM

Denizli'de bir otelde Makina Sanayici İşadamları Derneği ve sektöredeki tüm üyeler ile bir araya gelerek toplantı gerçekleştirildi. Toplantının asıl amacının yurt dışında bulunan alıcı pazarla direk iletişime geçmek ve ihracatları gerçekleştirmek amacıyla olduğu belirtildi.

Makina Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Sarı, "Yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber her hafta veya 15 günde bir gerekli toplantılarımız gerçekleştiriyoruz. Üyelerimize ve MAKSİAD'ımıza faydalı olabilmek için gerekli toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Bugünkü toplantımızın asıl amacı sektördeki tüm üyelerimizle bir araya gelip, birbirimizle kaynaşmak ve fikir birliği yapmak birbirimizle daha iyi danışarak daha güzel ürünler üretmek için bu toplantımızı yaptık. Ülkemizdeki yüksek teknolojik ürünlerin içinde aynı zamanda mallarımızı yurt dışına ihracat yapmak zorundayız. Bizim üyelerimizin tamamı ihracat yapmıyor. Bir kısmıda ihracat yapmak istiyor ama işletmeleri uygun değil veya ihracatlarını yapacak kapasitede bir personeli yok. Bunun içinde MAKSİAD devreye girmesi lazım dedik. MAKSİAD olarak DENİB'le beraber bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızda yurt dışında direk alım heyetleriyle istişare toplantıları yapmak ve görüşmeler yapmak aynı zamanda da yurt dışından ülkemize ve Denizli'ye alım heyetleri getirmek açısından bu toplantıyı gerçekleştirdik."dedi.

Toplantıda konuşma yapan Denizli Sanayi Odası Başkanı, "Denizli'de çok tekstil şirketleri var. Tabikide tekstil için çok caba veriyoruz. Biz ne kadar çaba verirsek MAKSİAD'da çabaları konusunda çok etkili bir çaba gösteriyor. Sanayi Odası Başkanı olarak şunu söylemek istermi ki 'bu ülkede gerçek yaratıcılar makinacılardır' çünkü aklınızı demire yön vermek suretiyle bir makineye ve o makineyı üretecek hale getiriyorsunuz. Dolayısıyla sizin yaptığınız iş çok önemli kutsal bir iş. Dolayısıyla makinacıların bu ülkedeki yeri bugüne kadar ihmal edilmiş ve fark edilmemiş makinacılarsınız. Sizin varlığınızdan ülke ekonomisini yönetenler bir yerde habersiz. Son zamanlarda bu biraz değişmeye başladı. Çünki sizler biraz daha sesinizi duyurmaya başladınız. Sesinizi duyurmaya başlmaış derken sokağa çıkıp miting yapmadınız. Bu memlekette gerçek ihracatı yaparak sesinizi çıkarttınız. Herkesin yaptığı yerde önemli ihracatları gerçekleştirdiniz. 2016'dan 2017'ye yüzde 50 (%50) ihracatı artan bir sektör haline geldi makinacılar. Keşke, Türkiye'nin ihracatıda Denizli'nin ihracatıda 2016'dan 2017'ye yüzde 50 artsaydı." dedi.

Denizli AK Parti Milletvekili Şahin Tin, "ben öncelikle MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı'ya ve yönetim kurulu ekibine çok teşekkür ederim. Özellikle son dönemde MAKSİAD ışık yolu hızıyla yol aldı. Ben kendilerine bu gayretlerinden ve çalışmalarından dolayı tekrar teşekkür ederim. Eğer bugün biz sizin temsilciniz isek ve sizleri bugün mecliste, Ankara'da temsil etmek için bizleri takdir edip görevlendirdiyseniz. Bizde bunu üzerimize düşen kısmıda bunun layıkıyla yerine getirmektir. Beraber araştıracağız, beraber üreteceğiz, beraber satacağız bu konuda her zaman sizlere gerek ticari olarak her zaman kapımızın sizlere açık olduğunu bir kez daha söylüyorum." dedi.

Toplantıda, Denizli AK Parti Milletvekili Şahin Tin, MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli KOSGEB Müdürü Aziz Acar, DENİB Yönetim Kurulu Üyeleri ve MAKSİAD Üyeleri yer aldı.

Daha sonra MAKSİAD üyesi 18 kişiye belgeler verildikten ve fotoğraflar çekildikten sonra toplantı sona erdi.