HABERDENİZLİ.COM

MAKSİAD ve Denizli Valiliği meslek liselerinin önemine vurgu yapmak için geçtiğimiz yıl alanlarında başarılı olan 10 meslek lisesi öğrencisini yarım altınla ödüllendirdi.  Meslek liselerinin öğrenciler tarafından gerekli rağbeti görmediğini bununda sanayide ciddi sıkıntılara neden olduğunu anlatan MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, teknik personel ihtiyacının karşılanması için Meslek Liselerine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.  Daha önce teknik personelin çıraklık yöntemiyle karşılandığını söyleyen Sarı, “Artık sanayide yetiştirecek eleman bulamıyoruz.  Bu nedenle meslek liselerinin önemi daha da arttı. Biz MAKSİAD olarak meslek lisesi öğrencilerine her türlü desteği sağlayacağız. Sanayide ne kadar teknolojik makine olursa olsun teknik personel olmadığı sürece bu makinelerimizi çalıştırma şansımız olmayacak.  Fakat meslek liselerine gerekli rağbetin olmadığını görüyoruz. Bazı bölümlerin yeterli öğrenci olmadığı için kapandığını görüyoruz. Bu bizim açımızdan çok büyük bir kayıp Meslek liselerinden çıkan her öğrenci bu ülke için bir değerdir.” İfadelerini kullandı. 



DENİZLİ’DE TEK EKSİK ÖĞRENCİ

Denizli Makine Sanayicileri İşadamları Derneği (MAKSİAD) Denizli Valiliği’nde düzenlenen programda geçtiğimiz yıl meslek liselerinde başarılı olan 10 öğrenciyi ödüllendirdi. Ödül töreninde konuşan MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, sanayide kullanılan teknolojiyi kullanacak olan personelin Meslek liselerinden yetişen personelle sağlanacağını belirterek, “gelişmiş ülkeler gelişimini sanayide yüksek teknoloji kullanarak sağlamıştır. Bu teknolojiyi kullanacak teknik personel yetişmediğinde ise sanayi gelişmemeye mahkûm olacak. Bu nedenle Meslek liseleri bu ülkenin geleceğidir.” ifadelerini kullandı. 
Denizli’de meslek liselerinin hiçbir ihtiyacı olmadığını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Bütün öğrencilerimiz zannediyorlar ki Anadolu liselerine gidince çok iyi bir yerlere gideceğiz. Hayat o kadar zorlaştı ki mesleki liselerin Anadolu liselerin bir adım daha önünde olduğunu düşünüyoruz.” diye konuştu. 

SANAYİ EĞİTİMİŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK

Denizli'de sanayicilerinğitime katkılarından bahseden Denizli Valisi Hasan Krahan,  "Hayatın güzellikleri helal lokmayla başlar. Helal lokmanın şartı da alın teri ve el emeğidir.  Sanayi ve eğitim işbirliği olursa memleketimiz kalkınması daha kolay olacak. sanayi kenti olan Denizli’de bu işbirliği daha da önem kazanıyor. Sanayicilerimiz de bu konuda çok gayretliler. Bu bir şeyler yapmak için tabiri caizse bizi dürtüklüyorlar. Burada bu işbirliğinin en güzel örneklerini gösteriyorlar.  Bu ödül töreni de bunun güzel bir örneği. İşadamlarımıza, derneklerimize öğrencilerimize ve il milli eğitim müdürlüğümüze bu konuda teşekkür ediyorum.” dedi. 



Konuşmaların ardından geçtiğimiz yıl alanlarında en başarılı öğrenci olan Halil Karpuz, MetehanAkkoç, Batuhan Gündüz, Ali Rıza Kayacan, Abdülkadir Koşun, Furkan Ayko, Uğur Bozkaya, Murat Karahan, Hakkı Bayram ve Fahri Beşer isimli öğrencilere başarılarından dolayı plakt takdim edildi. Öğrenciler MAKSİAD tarafından yarım altın ile ödüllendirildi.