HABERDENİZLİ.COM

Başkan Mehmet Sarı, öğrencilere, bu mesleğe ne şekilde başladığını, mesleği için vermiş olduğu mücadeleyi, zaman zaman karşısına çıkan zorlukları yılmadan nasıl aştığı ile alakalı bilgiler sundu.
Zimek Makine hakkında da öğrencilere detaylı bilgilere veren Başkan Mehmet Sarı, öğrenmenin yaşı olmadığının altını çizerek öğrencilere mesleklerine dört elle sarılmaları gerektiğini artık Teknik meslek lisesi öğrencilerinin işyerlerinde aranan personeller olduğunu önemle vurguladı.

Başkan Sarı öğrencilere teknoloji 4.0 ile alakalı bilgiler de verdi ve teknolojinin ne kadar ilerlerse ilerlesin düğmeye basacak olanın insan olacağını o insanların da teknik personeller olacağını anlattı ve öğrencilerin kendilerini devamlı geliştirmeleri gerektiğini, boşa harcanacak zamanlarının olmadığını sözlerine ekledi.
Başkan Sarı’nın konuşmalarından sonra Okul Müdürü Yusuf Akkaya ve atölye şeflerilyle okulun atölye bölümünü gezen Mehmet Sarı, okuldaki atölyenin çok donanımlı olduğunu  ve okul müdürü Yusuf Bey’in disiplinli bir müdür olduğunu, hocaların eğitim için heyecanlı olduğunu gördüğünü belirtti.

Başkan Sarı gözlemlerine dayanarak tek eksik olan şeyin mesleki ve teknik öğrencilerin azlığı olduğunu vurgusunda bulundu.

Döner Sermaye Vurgusu

Başkan Mehmet Sarı yapmış olduğu konuşmada önemli bir noktaya da vurgu yaptı ve bambaşka bir yaklaşımla "Döner Sermaye Sisteminin" okullarda da uygulanması gerektiğini, bu şekilde okulların gereken ihtiyaçlarının daha rahat karşılanacağını ve öğrencilere çok daha güzel imkanların sunulabileceğini dile getirdi.

Başarının Formülü

Başkan Mehmet Satı atölyede öğrenciler ile samimi bir sohbet etti ve onlara önce mesleklerinin özel olduğunu bilmelerini daha sonra kendilerine inanmalarını söyledi ve bunu yaparlarsa başarının kendiliğinden geleceğini dile getirdi.
Öğrencilere Hepiniz birer mühendis, akademisyen ve iş veren olabilirsiniz, diyen Mehmet sarı bunların sadece çaba ve sabır ile olacak şeyler olduğunu sözlerine ekledi.