HABERDENİZLİ.COM

Yüzde 43 engelli raporu olan Emine Bakan  21 Ekim 2013'te  Burdur’un Çavdır ilçesinde babasının yanına gitmek üzere çıktığı evine bir daha dönmemişti. E.B. evden ayrıldıktan 12 gün sonra E.D'nin kullandığı Y.G'ye ait 28 DR 363 plakalı aracın Denizli’nin Baklan ilçesinde elektrik direğine çarpması sonucu yaşamını yitirdi.   Kazayla ilgili E.T, E.D, H.G, Y.G. ve B.A. hakkında, "taksirle ölüme neden olmak, çocukları fuhşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık ettirmek" gibi suçlamalarla Çal Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Çal mahkemesinin görevsizlik kararı vermesi sonrası dosya, Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı davaya müdahil olmuştu.

Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmada davaya müdahil olan  Eşit Haklar İçin İzleme Derneğini temsilen avukat Aylin Onursev,  dosyada sadece ölü muayene tutanağı bulunduğunu, otopsi yapılmadığını belirterek şüpheli ölümün söz konusu olduğunu, etkin bir soruşturma yürütülmediğini savundu ve cenazenin mezardan çıkarılarak otopsiye gönderilmesini talep etti.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü avukatı da  ölüm olayının araştırılmasını ve sanıkların  "fuhuşa teşvik ve cinsel istismar suçu  işleme amacıyla örgüt kurma" suçlarından dolayı savunmalarının alınmasını istedi. 

Avukatların ve sanıkların taleplerini değerlendiren Mahkeme heyeti,  Emine Bakan’ın mezarının açılarak otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdi.