Özellikle Roman vatandaşların oturduğu Torbalı’ya bağlı Çaybaşı Mahallesi sakinleri, fabrika atık sularının karıştığı ve yıllardır ıslah edilmeyen dereden çıkan kedi büyüklüğünde farelerin evlerini istila ettiğini söyleyerek isyan etti. Kurdukları kapanların farelerin büyük olması nedeniyle işe yaramadığını ve fare sayısının her geçen gün arttığını belirten mahalle sakinleri ellerinde sopalarla gece nöbet tutuyor. Belediyenin verdiği ilaçlar ile bir nebze olsun azalan farelerin gece çocukları ısırmaması için nöbet tuttuklarını söyleyen mahalleli kapı pencere açamadıklarını belirtti.
‘UYKULARIMIZ KAÇIYOR’
Fabrike atıklarından dolayı dereye gelen farelerin evlere girdiğini söyleyen mahalle sakini Tarık Demir, “Dereden çıkan lağım fareleri bahçelerimize ve evlerimizin içine kadar giriyor. Çocuklarımızı lağım fareleri ısırıyor. Yıllardır bu sıkıntıyla uğraşıyoruz. Sopalarla, çekiçlerle ve keserlerle nöbet bekliyoruz. Özellikle yaz aylarında bahçede bile oturmak tehlikeli. Her yerden fareler basıyor bahçeleri. Fareler bizim oldu artık. Farelerle evimizde, çocuklarımızla birlikte yaşıyoruz. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor artık yeter bıktık. Çocuklarımıza bir şey olacak korkusuyla uykularımız kaçıyor" dedi.
‘KABUSUMUZ OLDU’
Geceleri artık uyuyamaz duruma geldiklerini dile getiren mahalleliler de, "Mahallelinin aldığı tedbirler hiçbir işe yaramıyor. İlaçlama falan fayda etmiyor. Dere temizlenmedikçe, atık su girişi önlenemedikçe, ıslah yapılmadıkça bu sorunun giderilmesi de zor zaten. Çocuklarımız gece yattıklarında korkuyorlar. Bizlerde başlarında nöbet tutuyoruz. Farelerin büyük olması bizim korkularımızı da artırıyor. Gecelerimiz kabus olmaya başladı. Baş edilir gibi değiller. Bizi bu farelerden kurtarın" diye yetkililere seslendi.