HABERDENİZLİ.COM

Baharın habercisi olarak bilinen leylekler yuvalarına geri dönmeye başladı. Geri dönen leylek daha önceden yaptıkları yuvalarına dönerken Sarayköy’ün bir çok noktasında bulunan yuvaların içerisinde birisi var ki ihtişamıyla göz dolduruyor.  

Sarayköy ilçesi Aşağı Mahallesinde bulunan Çınarlı Caminin çatısındaki yuvayı gören kişiler uzun uzun durup inceleme gereği hissediyor. Devasa boyutuyla görenlerin gözlerini alamadığı yuva 40 yıldır aynı yerinde misafirlerini ağırlıyor.

1955 senesinde  hayırseverler tarafından yaptırılan Çınarlı Cami, 1980 senesine gelindiğinde kubbesindeki sorunlardan dolayı tadilata giriyor. Yapılan tadilatın ardından kurşunlu kubbesine kavuşan cami hemen ardından Leyleklerin ilgi odağı haline geliyor.

Mahallede bulunan ve yapımından bu yana o caminin cemaati olan vatandaşların anlattıklarına göre. Kubbenin yenilenmesinin hemen ardından camiyi mesken tutan leylekler yuva yapmaya başlıyor. Yaklaşık 40 yıl önce başlayan yuva yapımı şimdiki boyutuna ulaştığında devasa bir görüntü ortaya çıkıyor.

Şuana kadar Sarayköy ilçesinde görülen en büyük Leylek yuvası olma özelliğini taşıyan cami kubbesindeki yuvaya, bu senede ziyaretçileri Mayıs ayı itibariyle gelmeye başladı.  Yuvanın boyutları kadar sağlamlığı da görenleri etkiliyor. Her hangi bir yapay malzeme veya insanlar tarafından dışarıdan bir müdahale olmadan bu boyutlara ulaşan yuva şuana kadar gerçekleşen fırtına ve benzeri doğa olaylarına da meydan okumaya devam ediyor.