Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı özel sektöre ait kömür madeninde meydana gelen yangınla ilgili olarak gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 2 kişinin tutuklandığını ifade etti.
Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, 20 Ekim günü yer altı kömür madeninde meydana gelen 1 işçinin öldüğü, 27 işçinin de yaralandığı yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, iki kişinin tutuklandığı bilgisini verdi.
Soruşturmanın geniş çaplı yürütüldüğünü ifade eden Atçı, tutuklanan kişilerin ocak müdürü ile vardiya sorumlusu olduklarını, işletme sahibinin de İlçe Jandarma Komutanlığı'nda gözaltında olduğu ve savcılığın talimatı doğrultusunda adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
SENDİKA BAŞKANI TAMER KÜÇÜKGENÇAY: "MADEN KAPATILSIN"
Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Tamer Küçükgençay ise olayın meydana geldiği maden ocağında çalışan 600'e yakın işçiden 250'ye yakını ile örgütlü olduklarını bu madenin kapatılmasından yana olduklarını belirterek, iş sağlığı ve güvenliği sağlanana kadar çalışmama kararı aldıklarını ifade etti. Bu madende çok canların yandığını ifade eden Küçükgençay, yarın Çalışma Bakanlığı Müfettişleri'nin madende inceleme yapacaklarını belirtti.