İlbade Mahallesinde vatandaşların talebi üzerine yıkılması istenen metruk bina için Merkezefendi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. 
Merkezefendi Belediyesi ekipleri,  uyuşturucu madde kullanıcılarının mesken edindikleri ve tehlike arz eden metruk binayı yıkmak için çalışma başlattı. Bölge halkının güvenlik nedeniyle çok korktuğu o bina 1 saat gibi kısa zamanda yıkıldı, bölge halkı rahat bir nefes aldı. 
Yapılan yıkım çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Subaşıoğlu, “İlbade mahalle sakinlerimizin talebini öğrendik.  Durumu öğrenir öğrenmez gerekli görüşmeler ve yazışmalar yapıldı. Bir hafta gibi kısa süre içerisinde talep edilen metruk binanın yıkımını, ekiplerimizce gerekli tüm güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirdik. Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya ve ilçe estetiğini korumaya yönelik olarak yürüttüğümüz bu çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek" dedi.

RAHAT BİR NEFES ALDIK
İlbade Mahallesi’nde mahalle sakinlerini tedirgin eden, madde bağımlılarının meskeni haline gelmiş binanın yıkımı ile ilgili konuşan mahalle sakinleri; “ Can güvenliğimiz yoktu. Geceleri dışarıya çıkamıyorduk. Çocuklarımızı gündüz bile sokağa çıkarmakta tedirgin oluyorduk. Bu binanın yıkılması ile rahat bir nefes aldık” diye konuştular.