Macaristan İstanbul Başkonsolosu BalazsHendrich, ALX Macar Ticareti Geliştirme Merkezi Türkiye Müdürü Meriç Çalışkan, İş Geliştirme Müdürü Emre Cihad Sönmez ve İzmir Bölgesi iş Geliştirme Müdürü Arda Özek'in aralarında bulunduğu heyet, DSO'yu ziyaret etti. DSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yavuzçehre ve DSO Genel Sekreteri, Zeren Gerelioğlu tarafından ağırlanan heyet ile gerçekleştirilen görüşmelerde Macaristan – Denizli dış ticaretinin gelişimine yönelik atılması düşünülen adımlar konuşuldu. 

İki ülke arasında yatırım odaklı çalışmalara önem verdiklerini ifade eden Macaristan İstanbul Başkonsolosu BalazsHendrich, “İki ülke arasındaki işbirliklerinin artması ve yatırım olanaklarının değerlendirilmesini istiyoruz.

Avrupa Birliği ve A.B.D arasında imzalanması düşünülen serbest ticaret anlaşmasından Türkiye’nin de azami faydayı görmesi için birlikte çalışabiliriz. Özellikle makine, kablo, otomotiv ve yan sanayi üretimine yönelik işbirlikleri yapabiliriz.”dedi.

Oda olarak, iki ülke arasında gerçekleştirilmesi mümkün olan her türlü iş birliğine açık olduklarını belirten DSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yavuzçehre "Bizim işimiz iş adamlarımıza yardımcı olmak ve bölgeye ticari ve ekonomik katkı sağlamak. Denizli ihracatçı bir kent; üyelerimiz ürettikleri çoğu ürünü ihraç etmek amaçlı üretiyorlar. Burada ihracat bizim için bir kültür. Denizli olarak gerçekleştirdiğimiz ihracatın yarısını Avrupa ülkelerine yapıyoruz. Macaristan’ı bu ülkeler arasında üst sıralara taşımak, Macaristan ile dış ticaretimizi artırmak bize üye olan ihracatçı üreticilerimizin de yararına olur; bu nedenle her türlü işbirliğine hazırız. " diye konuştu.