Ziyarete, Macaristan’ın İstanbul Başkonsolos’u Balazs Hendrich, Ticaret Ataşesi Janos Weisz, Danışman Helga Karakaya, İstanbul’dan Meriç Çalışkan, İzmir’den Arda Özek ve Bursa’dan Emre Cihat Sönmez katıldı.

Denizli’ye yaptıkları ziyaret hakkında bilgiler veren Macaristan’ın İstanbul Başkonsolos’u Balazs Hendrich, Denizli ile olan 3 Milyon Dolar civarındaki ticaret hacmini arttırmayı planladıklarını söyleyerek, Denizlili firmalar ile önemli bağlantılar yapmayı planladıklarını bu amaçla Valilik ziyaretinin ardından Denizli ticaretine yön veren sanayi ve ticaret kuruluşları ile görüşeceklerini vurguladı.

Vali Şükrü Kocatepe ise Denizli’nin sanayi ve ekonomisi başta olmak üzere, kültür ve turizmi hakkında da katılımcıları bilgilendirdi. Her türlü ticari görüşmelerde üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını kaydeden Vali Şükrü Kocatepe, “Ülkelerimiz ve şehirlerimiz arasında yapılması gereken çalışmalar ve atılması gereken adımlarda sizlerin yanınızdayız. Denizlimiz Türkiye’nin 8. büyük ekonomisine sahip, yıllık 3 buçuk milyar dolar ihracat kapasitesi olan, özellikle tekstil, mermer, traverten ve makine sanayisi gibi çeşitli sektörlerde üretilen ürünleriyle ön planda olan bir ildir. Ev tekstili üretiminde Avrupa’nın başkenti konumundadır. Uluslar arası birçok tanıtım fuarında İlimiz birçok katılımcı ile yer almaktadır. Denizlimiz turizm açısından da önemli bir turizm merkezi konumundadır. Pamukkale’nin içerisinde bulunan Hierapolis, Pamukkale ve Denizli arasında bulunan Laodikya ve Tripolis bizim şu anda yılın 12 ayı kazı ve restorasyon çalışmaları yapılan antik şehirlerdir. Yılda 2.5 milyon turist Denizli’nin doğal ve kültürel güzelliklerini ziyaret etmektedir. Macar dostlarımızı da buralarda ağırlamaktan memnuniyet duyarız’’dedi.