Lüksemburg’un Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius ve beraberindeki heyet, Lüksemburg ile Denizli arasındaki ticari ilişikleri arttırmak amacıyla Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer’i ziyaret etti. 
Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette, Lüksemburg İzmir Fahri Konsolosu ve Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar, Lüksemburg Büyükelçiliği Ekonomik Danışmanı Kıvanç Ergu, Lüksemburg İzmir Fahri Konsolosluğu İletişim Danışmanı Siret Hulli ile Mars Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Murat Kavrar hazır bulundu. Denizli ekonomisi ve Denizli Ticaret Odası hakkında bilgiler veren Başkan Necdet Özer, Denizli’nin Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere 170 ülkeye ihracat yaptığını, tekstil, mermer, kablo, metal, makine ve cam sanayi gibi sektörlerin şehrin önde gelen faaliyetleri olduğunu söyledi. Lüksemburg ile Denizli arasındaki ticaretin az olduğuna vurgu yapan Özer, “Ticari ilişkilerin arttırması için bu tür yapılan ziyaretleri çok önemsiyoruz. Denizli Ticaret Odası olarak ticari faaliyetlerimizin arttırılması için yapılacak her türlü çalışmaya destek olabiliriz” diye konuştu.
Türkiye’ye üç yıl önce büyükelçilik açıldığını, Denizli’ye ilk defa geldiğini anlatan Lüksemburg’un Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius, “Amacımız Türkiye ile ticaretimizi geliştirmektir. Türkiye ile Lüksemburg’un ticari hacmi maalesef çok düşük, aslında bunun çok yüksek olması gerekir. Çünkü Lüksemburg, Avrupa’ya açılan bir kapı konumundadır. Türkiye, coğrafi konumumuz gereği ülkemizi, lojistik bir merkez olarak değerlendirebilir” dedi.