Afyonkarahisar'da meydana gelen bir araç yangınında 2’si kadın 3 kişi yaralandı. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü’nün evinin yakınında meydana gelen yangın, polisi alarma geçirdi.
Edinilen bilgilere göre olay, bu akşam saatlerinde Afyonkarahisar-İzmir karayolunda meydana geldi. İddialara göre, Özdilek Kavşağı’nda bulunan bir benzin istasyonundan LPG alan Yücel Y., yönetimindeki 03 EE 693 plakalı otomobiliyle kent merkezine doğru hareket etmeye başladı. Araç yaklaşık 200 metre ilerledikten sonra, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan’ın evine yaklaşık 30 metre kala yanmaya başladı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, aracın ön tarafından önce dumanlar çıktığı, daha sonra alevlerin yükselmeye başladığı kaydedildi. Aracın alev almasıyla birlikte panikle direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü Yücel Y.'nin yolun yan tarafında bulunan kaldırıma çıktığı, daha sonra can havliyle kendini dışarı attığı bildirildi. Bu sırada araçta bulunan ve arka koltukta oturan iki kadının ise sürücü Yücel Y. kadar şanslı olamadıkları ve araçtan hemen çıkamadıkları bildirildi. Çevreden yetişenlerin yardımıyla araçtan çıkarılan ve kimlikleri henüz tespit edilemeyen iki kadından birinin durumunun ağır olduğu ve vücudunun tamamına yakın kısmının yandığı bildirildi.

AFYONKARAHİSAR - İZMİR KARAYOLU YAKLAŞIK 20 DAKİKA TRAFİĞE KAPALI KALDI

Kısa sürede olay yerine gelen Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri hemen yangına müdahale ederken, yaralıların ise 112 Acil servise ait ambulanslarla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi. Aracın yakınında bulunan ve yanan bayan ayakkabıları ise felaketin boyutunu gözler önüne serdi.
Olayın ardından bölgeye çevik kuvvet de dahil olmak üzere çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Afyonkarahisar - İzmir karayolunun yaklaşık 20 dakika trafiğe kapalı kaldığı araç yangınında yol, polis ekiplerinin yaptığı incelemelerin ardından trafiğe açılabildi.
İlk belirlemelere göre LPG sızıntısından kaynaklanmış olabileceği düşünülen yangınla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.