GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep’te 13 yaşındaki lösemi hastası Ayşenur Yanık, Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'na tedavi gördüğü Onkoloji Hastanesi’ndeki sınıfta girdi. İki görevli öğretmenin eşliğinde sınava giren Yanık, doktorluk hayalini gerçekleştirmek istediğini söyledi.
Gaziantep’te Solmaz Güzel İlköğretim Okulu’nda 7’nci sınıfta eğitim gören Ayşenur Yanık’a yaklaşık 1 ay önce lösemi teşhisi konuldu. SBS öncesinde kızlarının hastalığını öğrenen aile, Yanık’ı Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’ne yatırdı. Burada yaklaşık 1 aydır tedavisi devam eden lösemi hastası Yanık, hastanede heyecanlı günlerinden birini yaşadı. Yıl boyunca SBS’ye hazırlanan lösemi hastası, rahatsızlığından dolayı sınava da hastanenin içerisinde bulunan özel sınıfta girdi.
    İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin’in de durumuyla başından beri yakından ilgilendiği hasta, serumuyla birlikte, görevli iki öğretmenin eşliğinde zorlu sınava başladı. Sınav öncesinde çok heyecanlı olduğunu belirten Yanık, “Benim hedefim doktor olmak. Sınava da hazırlanıyordum, fakat hastaneye yatınca biraz da yarım kaldı. Yine de moralim üst seviyede.” dedi.
    Yanık’ın en az kendisi kadar heyecanlı olan babası Erol Yanık da kızının sınavdan çıkmasını merakla beklemeye koyuldu. Kızına bir ay önce lösemi teşhisi konulduğunu hatırlatan baba Yanık, “Milli Eğitim Müdürlüğü ile hastane yönetimi sayesinde bize bu imkân tanındı. Kızımızın sınava girmesi sağlandı. Bunun için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve hastane yönetimine teşekkür ederiz. Kızımın dersleri de çok iyi. Kendisi doktor olmak istiyor. İnşallah iyi olur ve Onkoloji Bölümü’nde doktor olur, başarılarının devamı gelir.” şeklinde konuştu.
    Öte yandan, Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde 2 aydır lösemi hastası olan 14 yaşındaki Muhammed Mutlu Güder için de dün 8'nci sınıflar için gerçekleştirilen SBS için aynı imkanların tanındığı belirtildi. CİHAN