SİİRT (CİHAN)- Amerika'nın Utah eyaletinde bulunan LDS Yardım Vakfı tarafından, Siirt Kızılay Şubesi aracılığı ile 130 adet tekerlekli sandalye bağışı yapıldı.
Merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nde olan Türkiye'de ise İzmir, İstanbul ve Ankara olmak üzere üç ilde şubesi olan İnsani Yardım Derneği'nin (LDS) yedi yılda Türkiye'deki engellilere 35 bin tekerlekli sandalye dağıtımı yaptığı belirtildi.
Siirt Valiliği bahçesinde düzenlen törene; Siirt Valisi Musa Çolak, LDS yardım vakfı Türkiye temsilcileri Anita Canfield, Steve Canfield, İran asıllı sinema sanatçısı Taies Farzan, Vali yardımcısı Yunus Sezer, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, Kızılay Siirt şube başkanı Yener Tanık, engelli vatandaşların aileleri, çocuklar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Kızılay Siirt şubesi başkanı Yener Tanık, "Kızılay’ın Siirt’te bir çok etkinlik düzenlediğini, özellikle kan bağışı konusunda önemli bir mesafe aldıklarını belirterek, merkezi ABD’ de bulunan LDS vâkıfının ilimizdeki engelli çocuklarımız için göndermiş oldukları 130 adet tekerlekli sandalyeyi dağıtmaktan mutluluk duyuyoruz, bu duyarlı toplumsal dayanışmadan dolayı Vakıf yetkililerine ve bizlere destek olan Sayın Valimiz Musa Çolak’ a teşekkür ederim." şeklinde konuştu.
Daha sonra LDS Vakfı Türkiye temsilcisi Steve Canfield yaptığı konuşmada; Siirt’ te olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum, Siirt halkı çok misafirperver, çok sıcak vede ilgili insanlar, LDS hayır kurumu Siirt’ te ilk defa yardımda bulunuyor, ama son yardımımız olmayacak, insanlar yeryüzüne çelişkilerle, sorunlarla doğuyor, dünyaya gelen insanların sorunlarını hep birlikte çözebiliriz, bu gün İnsanlara yardım etmek adına buradayız, Sayın Vali Musa Çolak ve emniyet müdürü Recep güven bizlere destek vererek, yakın ilgi göstererek, bizleri yalnız bırakmadılar, kendilerine teşekkür ederim” diye konuştu.
Siirt Valisi Musa Çolak burada yaptığı açıklamada, "Merkezi ABD'de bulunan dünya ülkelerindeki sosyal kuruluşlara yardım etmeyi hedefleyen LDS Vakıfı tüm dünyada bulunan yürüyemeyen engelli kişilerin yaşamlarını daha iyi bir şekilde sürdürmeleri için yardımcı olmaktalar. Ülkemizde de şuana kadar 35 bin tekerlekli sandalye dağıttıklarını memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayım, bu toplumsal duyarlılık ve yardımlardan dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de milyonlarca engelli insan bulunmaktadır. Engellilik konusu yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli konulardan biridir. Toplum içerisinde önemli bir nüfusu oluşturan engellilerin çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin en önemli hedefidir. Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolu, engelli vatandaşlarımızın da toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Çeşitli zorluk ve engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve yaşamlarını onurlu bir şekilde sürdürmek için ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımıza her fırsatta sahip çıkarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz. Bu davranış hem dini inancımızın, hem de milli kültürümüzün bir gereğidir. Engelli Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıcı, eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal güvenlik sorunlarının büyük ölçüde çözülmesi ve özürlü vatandaşlarımızın sosyal hayata tam katılımlarının sağlanması amacıyla, Valilik olarak her türlü desteği vermekteyiz. İlimizde engellilerin yaşamlarını daha iyi şartlarda sürdürmeleri amacıyla ciddi anlamda yatırımlarımız da devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerimle, LDS vakıf başkanı ve tüm üyelerine, Siirt Kızılay şubesi başkanı Yener Tanık’ a katkılarından ve desteklerinden dolayı bir kez daha teşekküre eder, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat dilerim." şeklinde konuştu.
Daha sonra hazırlanan Plaketler, Siirt Valisi Musa Çolak tarafından LDS Türkiye temsilcisi Anita ve Steve Canfield çiftine verildi. Engelli ailelerle toplu halde fotoğraf çekildi.
CİHAN