HABERDENİZLİ.COM

Dünyaca ünlü Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı ve Solist Tolga Kulak beraberindeki 22 kişilik Filarmoni Orkestrası antik kentin eşsiz ortamında Avrupa ve Türk bestecilerin eserlerinden oluşan konserle Denizlileri büyüledi. 

Açılış konuşmalarını yapan DSO Başkanı Müjdat Keçeci, “Yaşadığımız bu topraklar, Anadolu’nun birçok parçası gibi, onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış kadim topraklardır. Denizli’nin geçmişi ve aslında aynasıdır. Denizli’nin bugün sahip olduğu ekonomik yapısının temelleri bu topraklarda saklıdır. Bu nedenle tarihimizi anlamak bizler için önemli bir ödevdir. Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk arkeolojiye verdiği önem nedeniyle ilk bilimsel kazıları başlatmış ve Türk Tarih Kurumunu kurmuştur. Böyle öngörülü bir liderin izinde olan bizler de Laodikya’ya gereken önemi vermeli ve adeta Açıkhava müzesi olan bu değerli varlığımıza sahip çıkmalıyız.” diyerek Laodikya’ya sahip çıkılması için tüm davetlilere çağrıda bulundu. 

Adını Kraliçe Laodike’den alan Laodikya’ya klasik müziğin çok yakıştığını ifade eden Keçeci, “Bugün burada ülkemizin en başarılı filarmoni orkestralarından birini ağırlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Dünyaca ünlü şefimiz İbrahim Yazıcı önderliğinde yine dünyaca ünlü solistimiz Tolga Kulak’ın kemanıyla bizlere yaşattığı 1 saat hem Denizli’ye hem de Laodikya’ya çok yakıştı. Kazı başkanımızdan söz aldık; bir sonraki konseri amfi tiyatroda gerçekleştireceğiz ve siz sanat severlere Laodikya’yı doyasıya yaşama şansı vereceğiz. ” diyerek Laodikya’nın tanıtımına katkı sağlayacak her türlü etkinliğin arkasında olduklarının mesajını verdi. Laodikya kazıları için çok emek veren rahmetli sanayici Esat Sivri’nin de anıldığı gecede, Esat Sivri anısına açtıkları fotoğraf sergisi için DEFSAD ve DESİAD’a da teşekkür edildi. 

DESİAD ve DEFSAD’ın ortaklığı ile hazırlanan Laodikeia Fotoğrafları Sergisi ve Kokteyl ile başlayan etkinlik, Olten Filarmoni Oda Orkestrasının müthiş performansı ile devam etti. Antik kentin içinde gerçekleşen konser yaklaşık iki saat sürdü. Etkinliğin sonunda DSO Başkanı Müjdat Keçeci Şef İbrahim Yazıcı’ya, Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu Solist Tolga Kulak’a, DSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Cansun Özdülger Sanat Koordinatörü Akgün Çavuş’a mermer üzerine tasarlanan özel hediye plaketleri takdim etti.

Laodikeia Antik Kentinde Klasik Müzik Rüzgarı Esti… Laodikeia Antik Kentinde Klasik Müzik Rüzgarı Esti… Laodikeia Antik Kentinde Klasik Müzik Rüzgarı Esti… Laodikeia Antik Kentinde Klasik Müzik Rüzgarı Esti…