Denizli CHP Milletvekili Kazım Arslan, çizmelerini giydi ve Acıpayam'ın Yassıhöyük Mahallesi sakinleri ile birlikte, Serinhisar ilçesinin kanalizasyon atıklarının Yassıhöyük'e aktığı tehlike bölgesinde incelemede bulundu.
Arslan, incelemelerinin ardından şu açıklamada bulundu, "Serinhisar’ın kanalizasyon atıkları Acıpayam’a bağlı Yassıhöyük mahallesindeki araziye taştı ve bizzat yerinde gördüğüm üzere, her taraf pislik ve lağım altında kaldı.


Yassıhöyük mahallesi Muhtarımız Kadir Kuşçu, İlçe Başkanımız ve yönetim kurulumuz, mahalle sakinlerimizle birlikte arazide ayrıntılı incelemede bulunduk. Kanalizasyonla ilgili sıkıntı acilen çözülmezse, bölgedeki tehlike büyüyecek ve kanalizasyon atıklarının tarım arazilerine basması çok daha ciddi ölçüde tarım ürünlerinin kaybına, salgın hastalıklara yol açacak. dedi.

Arslan, Serinhisar'daki arıtma iyi çalıştırılmalı ve oradan bırakılan suyun kontrollü bir şekilde akıntısının verilmesi sağlanmalıdır. Aksi takdirde, çevreye verilen zarar çok daha geniş boyutlara varacaktır.

Burada DSİ'ye ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığına çok büyük bir görev düşüyor. Bir an önce DSİ Bölge Müdürü ve Genel Müdürü'nün ve Çevre ve Şehircilik Bakanının bu sorununa çözüm bulmasını, tarlalara, meyve sebzelere ve mezarlığa bile zarar veren bu pis su akıntısının çevreye zararının önlenmesi gerekiyor.

Yetkilileri acilen göreve çağırıyoruz, sorunun yakın takipçisi olacağız."