Gençlik ve spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve  Yurtlar Kurumu (KYK), yeni eğitim-öğretim yılı için yurt başvurularını ağustos  ayında almaya başlayacak. 

KYK'dan yapılan açıklamaya göre, ülke geneli ve Kuzey Kıbrıs Türk  Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) toplam 748 yurtla, 600 binden fazla üniversiteli gence  ev sahipliği yapan kurum, bu yılki yurt başvurularını ağustos ayında alacak.

Öğrencilerin başvuruları "e-devlet"te yer alan öğrenim bilgilerine  göre değerlendirilecek.

Bu nedenle öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun  yaşamaması için öncelikle e-devlet'e girip, okul/bölüm bilgilerini kontrol  etmeleri, bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleri  bürolarıyla görüşerek düzelttirmeleri gerekecek. Hatalı ya da eksik öğrenim  bilgisiyle yurt başvurusu yapılamayacak.

Bilgilerinde hata olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan  gerçekleştirebilecek.

Öğrencilerin başvuru sırasındaki kodlama hatalarını ortadan kaldırmayı  amaçlayan KYK, geçen yıl kısmi olarak uyguladığı sistemi bu yıl tam olarak hayata  geçirecek.

Buna göre, öğrencilerin okul bilgileri, YÖK'ün sistemi üzerinden  alınacak. Uygulama sayesinde öğrencilerin başvuru esnasında yanlış işaretleme  yaparak, mağdur olması engellenecek.

Ayrıca başvurular e-devlet üzerinden alınacağı için, e-devlet şifresi  olmayan öğrencilerin kimlikleri ile PTT şubelerinden e-devlet şifresi almaları  veya diğer e-devlet'e giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, E-İmza,  mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla  ilgili her tür bilgiye kurumun resmi internet adresi "yurtkur.gsb.gov.tr"den  ulaşabilecek.