Denizli KYK Öğrencileri ‘Bir Dilek Tut Geliyoruz’ sloganı ile başlattıkları sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, Denizli ve İstanbul’da birçok ünlü firmanın yetkilileri ile görüşüp giyim malzemeleri, bilgisayar, okul araç ve gereçleri temin ederek Aşağışamlı İlkokulunda okuyan öğrencilere hediye ettiler.
Merkezefendi İlçesi Aşağışamlı İlkokulunda düzenlenen törene, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, KYK Denizli İl Müdürü Alaeddin Aktaş, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılıç, Aşağışamlı Ortaokulu Müdürü Halis Adaşlık, Aşağışamlı İlkokulu Müdürü Eyüp Çırpan, davetliler ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan KYK Denizli İl Müdürü Alaeddin Aktaş, KYK’nın sadece yatakhane hizmeti veren bir yer olmadığını, KYK yurtlarında barınan öğrencilerin seminerler, konferanslar, kurslar, atölye çalışmaları, sportif faaliyetlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri de düzenlediklerini belirtti. Aktaş “Pamukkale Yurdunda barınan kız öğrencilerimiz Aşağışamlı ilköğretim Okulu öğrencileri için 1,5 ay boyunca Denizli esnafını dolaşarak bu projeyi anlattılar ve destek talebinde bulundular. Bazen sevinerek, bazen de üzülerek esnafların yanından ayrıldılar. Ama bu cesur yürekli kız arkadaşlarımız biliyorlardı ki, yol dikenlide olsa, yamaç ta olsa sonunda huzur var, mutluluk var, sevinç var ve başarı var. Bu arkadaşlarımız değişen ve gelişen Türkiye’mizin eğitimcileri, akademisyenleri, doktorları, mühendisleri ve idarecileri olacaklar. Bu faaliyetlerle hem onlara tecrübe kazandırmış, onları hayata hazırlamış, hem de ihtiyaç sahibi minklerimizi sevindirmiş oluyoruz. Bu ve buna benzer projelerimiz artarak devam edecektir. Başta idareci ve yurt personeli olmak üzere tüm öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum’’dedi.
Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ise, üniversite öğrencilerinin yaptığı projenin önemine değinerek, “Kızlarımızın gerçekleştirmiş olduğu bu fedakârlık takdire şayandır. Kızlarımızla bu süreçte görüşmüş ve tanışmıştım. Birçoğu Anadolu’nun değişik bölgelerinden ilimize daha yeni gelmişler. Bugün farklı illerden gelerek bir yurtta kalan ve ortak karar çerçevesinde imzalarını attıkları Kendilerini tebrik ediyor, böylesine güzel bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdikleri için de ayrıca teşekkür ediyorum’’dedi.
Konuşmaların ardından Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, KYK Denizli İl Müdürü Alaeddin Aktaş’a plaket verdi. Daha sonra bilgisayar ve yazıcı okula verilmek üzere okul yetkililerine, 105’er adet bot. mont, pantolon, önlük, kazak gibi giyim malzemeleri, kitap, defter, kalem, çanta, su matarası vb. kırtasiye malzemeleri ile spor malzemeleri öğrencilere dağıtıldı. Yurt öğrencileri teslim töreninde ilköğretim öğrencilerini eğlendirmeye yönelik Barış Manço’nun şarkıları eşliğinde ilkokul öğrencileriyle birlikte oyun oynadılar.